Ingezonden persbericht


19 maart 2008

Persbericht

20.000 kopjes soep in vier dagen

Groningen - Speciaal voor de soepverkiezing van het tijdschrift Noorderland bereidde het Kookmuseum uit Appelscha afgelopen weekend 1.500 liter soep. Tijdens Wonen&Co - de beurs (13 t/m 16 maart) in Martiniplaza verorberden de bezoekers namelijk 20.000 kopjes soep.

Carolina Verhoeven, eigenaresse van het Kookmuseum, componeerde en serveerde op verzoek van Noorderland drie winterse soepen: een aardappel-spinaziesoep, een pastinaak-palmkoolsoep en een weekschillenbonensoep. Verhoeven geeft de recepten van deze speciale soepen prijs in Noorderland nummer 2. *'

Tijdens de beurs stemden 2.244 bezoekers op hun favoriete soep. Met 43% van de stemmen is de aardappel-spinaziesoep uitgeroepen tot de Noorderlandsoep. Op de tweede plaats eindigde de weekschillenbonensoep met 32%, gevolgd door de pastinaak-palmkoolsoep met 19% van de stemmen. De overige stemmers (6%) waren zo overweldigd door de soepen dat ze blanco stemden.

Ook voor het Kookmuseum was de soepverkiezing een groot succes. 'Tijdens de beurs zag je maar weer dat soep altijd welkom is. De bezoekers genoten zichtbaar van onze soepen.', aldus Verhoeven. 'Het koestergevoel was zeker aanwezig. Sommige beursbezoekers brachten zelfs kookboekjes, trommeltjes of petroleumstelletjes mee voor in ons museum.'

*' Noorderland is een tijdschrift over het (buiten)leven in de drie Noordelijke provincies, waarbij genieten centraal staat. Het nummer met de soeprecepten is tot 26 maart verkrijgbaar voor E4,95 bij boekhandel en supermarkt. Naast de soepen, wordt in dit nummer ook aandacht besteed aan onder andere wolven, roodbont Fries en vlechten met wilgentenen.

---------------------------------------Einde persbericht-------------------------------------------------