Gemeente Delft

Ook in 2008 matchen bij On Stage

Het college van B&W heeft ingestemd met het verlenen van een subsidie voor het evenement On Stage 2008. On Stage heeft als doel vmbo-scholieren te helpen bij het maken van een goede keuze voor een vervolgopleiding en daarmee beroepskeuze. Zij doen dit door scholieren kennis te laten maken met beoefenaars van verschillende beroepen tijdens een stadsbreed evenement.

De subsidie van ¤ 15.000,- wordt verstrekt voor het voorbereiden en uitvoeren van het evenement. Tijdens schooltijd worden scholieren voorbereid op On Stage. Ze krijgen gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven en krijgen een training 'junior netwerken'. Tijdens het On Stage evenement (28 oktober 2008) gaan scholieren in gesprek met mensen met diverse beroepen. Zij krijgen de mogelijkheid om meer informatie te verzamelen over verschillende werkvelden. De scholieren maken een of meerdere matches (afspraken) met een bedrijf waar ze op de Delftse Doe-dag naartoe gaan. Met On Stage wordt een verbinding tussen school en maatschappij gelegd.

On Stage wordt uitgevoerd door Projecthuys in samenwerking met het Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijfsleven (SOB), vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, het onderwijsveld en het jongerenwerk. Wethouder Dick Rensen is ambassadeur van On Stage.