Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GWK Travelex stelt Amerikaanse toeristen gerust
US Dollar welkom bij gWK Travelex

Diemen, 19 maart 2008 - De US dollar kan gewoon gewisseld worden bij alle kantoren van GWK Travelex, dus ook bij de in totaal 15 kantoren in Amsterdam en op de Luchthaven Schiphol. GWK Travelex brengt dit bericht naar buiten, omdat gisteren en vandaag in de Nederlandse media te lezen is dat sommige wisselkantoren in Amsterdam geen US dollars meer om zouden wisselen. Voor Amerikaanse toeristen in Amsterdam is er dus geen reden om zich zorgen te maken. Bij GWK Travelex kan men zoals altijd terecht.

Zowel de vestigingen op Schiphol als de vestigingen op het station en in het centrum van Amsterdam wisselen dagelijks voor vele toeristen hun dollars om in euro's. "Het is voor ons als professioneel wisselbedrijf geen enkel probleem om de Amerikaanse dollar en overige vreemde valuta te wisselen naar euro's", aldus Jack van Lieshout, directeur Retail.

Van Lieshout verder: "Wel is duidelijk dat door de lage dollar koers Nederland een wat minder populaire vakantiebestemming wordt voor de Amerikaanse toerist. Zij moeten nu wat dieper in de buidel tasten voor alle uitgaven die zij tijdens hun bezoek aan Nederland doen. Onze ´Provisievrij Voucher´ biedt voor deze toeristen een oplossing, zodat zij bij een vervolgtransactie niet nogmaals wisselprovisie hoeven te betalen. Daartegenover zien we wel een forse toename van Nederlandse toeristen die bij GWK Travelex naar US dollars wisselen voor hun vakantie. Dat is nu een stuk aantrekkelijker dan voorheen."

GWK Travelex heeft zich na de komst van de euro gespecialiseerd in betalingen, cash geld en waardeproducten voor particulieren en bedrijven. GWK Travelex heeft ruim 50 vestigingen, die zich bevinden op de grotere NS-stations, de luchthavens Schiphol en Rotterdam en in het centrum van grote steden. De kernactiviteiten van het GWK Travelex netwerk zijn het wisselen van valuta, internationale money transfers, contante betalingen en andere loketdiensten. Daarnaast levert GWK Travelex vreemde valuta en euro's aan banken en andere bedrijven vanuit een centrale wholesale operatie. Deze strategie is uiterst succesvol geweest getuige ook de financiële resultaten van de afgelopen jaren.


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht