Peuters bewegen en spelen tijdens peutergym


ontwikkeling van motoriek is voor peuters erg belangrijk

MILL, 20080319 -- Iedere vrijdagochtend staat peutergym centraal in sporthal de Looierij in Mill. Onder begeleiding van fysiotherapeut Katinka Dijsselbloem kunnen kinderen van 2 tot en met 4 jaar samen met een ouder spelenderwijs gymmen. Aanmelden voor deelname aan deze peutergym kan via Fysiotherapie Mill tel. 0485-451107.

"We zijn zo'n ander half jaar geleden met peutergym begonnen," zegt kinderfysiotherapeut Irene Bras. "Daarvoor wilde we dat eigenlijk ook al gaan doen maar ik was toen de enige kinderfysiotherapeut hier en hadden we er te weinig tijd voor." Sinds Fysiotherapie Mill meerdere kinderfysiotherapeuten heeft begon men met peutergym en hiervoor bleek zeker belangstelling te zijn. "Oudere kinderen gaan vaak naar sportclubs of zwemmen om lekker te bewegen maar voor peuters was er eigenlijk nog niets. Omdat het erg belangrijk is dat ook peuters hun motoriek goed ontwikkelen hebben we dus deze peutergym opgezet."

Fysiotherapeut Katinka Dijsselbloem heeft opleidingen gedaan op het gebied van sport- en oedeemtherapie. "Ik heb ook al les gegeven aan o.a. Hart in actie in Mill en Langenboom, medische trainingstherapie en seniorengym, dus ik heb wel ervaring in het geven van lessen aan groepen. Daarom vroeg Marcel Peters me om deze peutergym te gaan verzorgen." Peuters had ze op deze manier nog nooit les gegeven. "Maar ik heb zelf ook twee kinderen van twee en vier jaar en dan weet je wel hoe je peuters kunt boeien en bezig houden." Thuis probeert ze regelmatig zaken uit voordat ze deze in de peutergym in praktijk brengt. "Soms heb ik een leuk liedje wat ik in de gym kan gebruiken, maar dan hoor ik thuis dat ze het saai of niet leuk vinden en zoek ik maar een ander liedje."

Peuters worden tijdens de les die ongeveer een uurtje duurt begeleid door één van de ouders, grootouders of een andere bekende. "Dat geeft de kinderen een vertrouwd gevoel waardoor ze wat vrijer mee doen en ook voor de ouders is het vaak leuk om actief met de kinderen bezig te zijn." De les heeft een opbouw en begint met een spelletje of liedje om elkaar wat te leren kennen. "Maar ook doen we echte oefeningen en werken we met hoepels, ballen, klimrek en andere toestellen in de sporthal. Kinderen bewegen en spelen thuis natuurlijk ook, maar hier kunnen ze net even wat meer. Zo laten we ze bijvoorbeeld met een bal gooien zo ver ze kunnen of zo hoog klimmen als ze durven. Dat is thuis toch wat lastiger."

Neem voor meer informatie of aanmeldingen contact op met Katinka Dijsselbloem bij Fysiotherapie Mill via tel. 0485-451107. www.fysiotherapiemill.nl





Ingezonden persbericht