Nu zoeken naar een producent voor de purspuit-verlenger


nu al veel vraag naar nieuwe uitvinding

MILL, 20080319 -- De purspuit-verlenger is een nieuw hulpmiddel in de bouw. De uitvinder van dit stuk gereedschap is nu op zoek naar een producent om het snel op de markt te kunnen brengen. Zoals bij vele uitvindingen is ook de purspuit-verlenger in de praktijk ontstaan. De 43 jarige Mark Kremers uit Mill heeft onlangs octrooi aangevraagd en gekregen op dit handige hulpmiddel.

"In de bouw werken we veel met pur," zegt Celbo cellenbetonbouw eigenaar Mark Kremers. "Wanden en kozijnen zetten we daarmee vast en vaak moet je op een trap klimmen om met de purspuit overal bij te kunnen. Dit duurt niet alleen langer maar is ook veel zwaarder en gevaarlijker werken."

Kremers bedacht daarom een verlengstuk waarbij het klimmen niet nodig is. "Ik had thuis een prototype gemaakt en dat nam ik mee naar de bouw." Het duurde niet lang voor de eerste reacties kwamen. "Collega's vroegen of ze de verlenger mochten proberen en een uitvoerder wilde er meteen een aantal bestellen. Ze dachten dat het verlengstuk al gewoon vrij in de handel verkrijgbaar was en vroegen waar ik hem gekocht had." Zelfs een medewerker van de arbeidsinspectie was erg enthousiast en adviseerde Kremers met dit idee wat meer te doen.

Ondertussen heeft hij octrooi aangevraagd en dit is onlangs verleend "Nu ben ik op zoek naar een producent die het in productie wil nemen en het op de markt kan brengen." Kremers verwacht niet dat hij er rijk van zal worden. "Dat is ook niet waar het om begonnen is. In eerste instantie wilde ik gewoon mijn eigen werk makkelijker, sneller en veiliger kunnen doen. En als dat dan resulteert in een nieuw stuk gereedschap waar anderen enthousiast over zijn dan is dat mooi meegenomen."

Voor meer informatie kunt u terecht bij Mark Kremers op www.celbo.nl is wat meer informatie over de purspuit-verlenger en de overige activiteiten van Mark Kremers te vinden.





Ingezonden persbericht