Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 19 maart 2008

Wapens en drugs aangetroffen bij huiszoeking

Enschede

Een 58-jarige man uit Enschede en zijn 50-jarige echtgenote werden dinsdag 18 maart aangehouden, omdat in hun woning aan de Grevestraat in Enschede meerdere wapens en een hoeveelheid softdrugs werd aangetroffen.

Naar aanleiding van een politieonderzoek werd op dinsdag 18 maart omstreeks 12.45 uur een huiszoeking uitgevoerd bij een woning aan de Grevestraat in Enschede. In de woning bleken meerdere wapens aanwezig te zijn, waaronder negen vuurwapens en een steekwapen. Bovendien werd in de woning een tas met daarin acht kilo wiet aangetroffen. Alle wapens en aangetroffen drugs werden in opdracht van de Officier van Justitie in beslag genomen.

De bewoners van het pand, een 58-jarige Enschedeër en zijn 50-jarige echtgenote, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beiden zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-033899)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Almelo

Een 18-jarige bromfietser uit Vasse raakte dinsdag 18 maart gewond, toen hij op de kruising van de Johan Jongkindstraat en de W. van Konijnenburgstraat in Almelo in aanrijding kwam met een 43-jarige Almelose automobilist.

Op dinsdag 18 maart werd omstreeks 08.30 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een bromfietser en een automobilist op de kruising van de Johan Jongkindstraat en de W. van Konijnenburgstraat in Almelo. Ter plaatse bleek een 18-jarige man uit Vasse met zijn bromfiets over de Johan Jongkindstraat te zijn gereden, in de richting van de W. van Konijnenburgstraat. Bij de kruising met de genoemde straat verleende de 18-jarige geen voorrang aan een, voor hem van rechts komende, 43-jarige Almelose automobilist, die vanaf de Windmolenbroeksweg de W. van Konijnenburgstraat in wilde rijden. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 18-jarige bromfietser gewond raakte. Hij werd met verwondingen aan zijn voet per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-034280)

Fietser gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 16-jarige jongen uit Hengelo raakte dinsdag 18 maart gewond, toen hij met zijn fiets in aanrijding kwam met een 38-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Hengelo. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Beethovenlaan en de Mozartlaan in hun beider woonplaats.

Op dinsdag 18 maart werd omstreeks 15.00 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een automobilist en een fietser had plaatsgevonden op de kruising van de Beethovenlaan en de Mozartlaan in Hengelo. Volgens getuigen was de fietser, een 16-jarige Hengeloër, aan komen rijden vanaf de Wielewaalstraat en wilde hij de Beethovenlaan oversteken in de richting van het winkelcentrum. De jongen fietste daarbij tussen auto's door, die stonden te wachten voor het rode verkeerslicht op de Beethovenlaan. Bij het oversteken zag de jongen een aankomende auto, bestuurd door een 38-jarige Hengeloër, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de jongen met zijn fiets tegen de auto van een 42-jarige Hengeloër aan viel.

Bij de aanrijding raakte de 16-jarige fietser gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-034545)

Hennepkwekerijen aangetroffen

Hengelo

Een tweetal panden aan de Mendelssohnstraat en de Hulststraat in Hengelo werden dinsdag 18 maart hennepkwekerijen aangetroffen. De eigenaren van de afzonderlijke kwekerijen kregen een proces-verbaal.

Op dinsdag 18 maart werd omstreeks 13.25 uur in een schuur bij een woning aan de Mendelssohnstraat in Hengelo een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij, bestaand uit 45 planten, werd ontruimd. De 24-jarige bewoner van het bijbehorende huis en tevens eigenaar van de kwekerij kreeg een proces-verbaal.

Omstreeks 15.20 uur werd in een woning aan de Hulststraat in Hengelo eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij, die verdeeld was over een tweetal slaapkamers, bestond in totaal uit 424 planten. De eigenaar van de kwekerij, een eveneens 24-jarige Hengeloër, meldde zich kort na de ontruiming van de kwekerij op het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op beide adressen werden alle hennepplanten en aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken in beslag genomen en in opdracht van de Officier van Justitie vernietigd. (08-034522)

Harddrugs en wapens aangetroffen in woning

Almelo

Een 40-jarige Almeloër werd dinsdag 18 maart aangehouden, omdat in zijn woning aan de Peppelstraat in Almelo enkele wapens en een hoeveelheid harddrugs werd aangetroffen.

Naar aanleiding van een politieonderzoek werd op dinsdag 18 maart omstreeks 16.20 uur een huiszoeking uitgevoerd bij een woning aan de Peppelstraat in Almelo. Ook de auto van de 40-jarige bewoner van het huis werd doorzocht. In de woning en de auto werden twee wapens, een vuurwapen en een zogenaamde 'ploertendoder', aangetroffen. Tevens werden in de woning twee zakjes met daarin een hoeveelheid harddrugs gevonden.

De bewoner van het pand, een 40-jarige Almeloër, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (08-034584)

Bromfietser naar ziekenhuis na aanrijding met automobilist

Almelo

Een 18-jarige bromfietser uit Albergen raakte dinsdag 18 maart gewond, toen hij op de kruising van de Robbenhaarsweg en de Ootmarsumsestraat in Almelo in aanrijding kwam met een 39-jarige Almelose automobilist.

Op dinsdag 18 maart werd omstreeks 17.00 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist had plaatsgevonden op de kruising van de Robbenhaarsweg en de Ootmarsumsestraat in Almelo. Ter plaatse bleek dat de bromfietser, een 18-jarige man uit Albergen, over het fietspad aan de Ootmarsumsestraat, in de richting van Mariaparochie was gereden. Een 39-jarige automobilist uit Almelo, die op de parallel gelegen rijbaan in dezelfde richting reed, wilde bij de kruising met de Robbenhaarsweg rechtsaf slaan. De 39-jarige zag hierbij de achteropkomende bromfietser, die rechtdoor reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 18-jarige bromfietser gewond raakte. De man werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-034633)

Mannen aangehouden voor winkeldiefstal bij drogist

Rijssen

Twee Litouwse mannen in de leeftijd van 25 en 26 jaar werden dinsdag 18 maart aangehouden, omdat zij werden betrapt terwijl zij in het bezit waren van gestolen goederen, die bij een drogisterij aan de Haarstraat in Rijssen waren weggenomen.

Op dinsdag 18 maart deed een 32-jarige medewerker van een drogisterij aan de Haarstraat in Rijssen aangifte, omdat omstreeks 14.00 uur die middag een winkeldiefstal was gepleegd in de zaak. De man had een tweetal mannen betrapt op de winkeldiefstal. Het duo vluchtte, maar kon door de aangever en twee anderen worden achterhaald op de Parkstraat in Rijssen. De twee mannen, een 25-jarige en een 26-jarige inwoner van Litouwen, werden overgedragen aan de politie en aangehouden.

De twee hadden tijdens hun vlucht een tas, met daarin een groot aantal flesjes parfum die buit waren gemaakt bij de diefstal, weggegooid op de Rozengaarden in Rijssen. De tas werd teruggevonden en de inhoud werd teruggegeven aan de aangever.

De beide mannen werden na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Hengelo, waar zij voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld. (08-034488)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Hertme

Een geheime zender, die uitzond onder de naam 'Abnormaal', werd dinsdag 18 maart in beslag genomen. De zender werd aangetroffen in een keet aan de Lodiek Landen in Hertme.

Op dinsdag 18 maart voerde het Agentschap Telecom een controle uit op de mogelijke aanwezigheid van een geheime zender in de omgeving van Hertme. Omstreeks 17.40 uur werd in een keet aan de Lodiek Landen een geheime zender aangetroffen, die uitzond onder de naam 'Abnormaal'. De zender werd uit de lucht gehaald, waarbij de zendapparatuur in beslag werd genomen.

Een 17-jarige jongen uit Borne, die op het moment van de controle aan de knoppen zat, krijgt van het Agentschap Telecom een proces-verbaal. (08-034630)

Vrouw rijdt tegen lichtmast

Hengelo

Een 56-jarige vrouw uit Hengelo raakte dinsdag 18 maart gewond, toen zijn met haar auto tegen een lichtmast botste op de Bornsestraat in haar woonplaats. De oorzaak van de aanrijding is vermoedelijk dat de vrouw onwel was geworden tijdens het rijden.

Op dinsdag 18 maart werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Bornsestraat in Hengelo. Een bestuurder van een toevallig passerende brandweerauto zag dat een automobiliste tegen een lichtmast was gereden. Omdat de vrouw, een 56-jarige Hengelose, bekneld in haar voertuig zat, werd zij met behulp van de brandweer uit de auto gehaald. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Uit onderzoek door de politie bleek dat de vrouw vanaf de richting van de Weideweg over de Bornsestraat was gereden. Vermoedelijk is de bestuurster tijdens het rijden onwel geworden, waardoor zij tegen de lichtmast is gereden. De auto van de 56-jarige werd met ernstige schade afgesleept. De lichtmast werd door de brandweer afgeknipt. (08-034656)

Duitse jongentjes stelen fiets

Enschede

Twee 13-jarige jongens uit het Duitse Gronau werden dinsdag 18 maart aangehouden, omdat zij bij het station in Enschede een fiets hebben gestolen.

Op dinsdag 18 maart werd een surveillerende agent omstreeks 17.15 uur aangesproken door een oplettende burger. De man wees de agent op een tweetal kinderen dat even daarvoor met een afgesloten fiets in een Duitse lijnbus was gestapt. De man had gezien dat de twee de fiets hadden weggenomen bij het station in Enschede. De agent zette de bus aan de kant, waar inderdaad twee jongens met een fiets in bleken te zitten. De jongens vertelden de fiets inderdaad te hebben meegenomen. De twee, beide 13-jarige jongens uit Gronau (D), werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook de fiets werd meegenomen naar het bureau.

De twee jongens konden na verhoor door hun ouders worden opgehaald. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de fiets werd opgespoord en zal zijn fiets terugkrijgen. (08-034629)

Beschonken scooterrijder aangehouden

Enschede

Een 20-jarige man uit Enschede werd dinsdag 18 maart aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een scooter bestuurder op de Ferdinand Bolstraat in zijn woonplaats.

Op dinsdag 18 maart zagen surveillerende agenten een scooterbestuurder zonder helm rijden op de Adam Pijnackerstraat in Enschede. Na een korte achtervolging konden de agenten de man, een 20-jarige Enschedeër, op de Ferdinand Bolstraat aan de kant zetten. Omdat de agenten een alcohollucht roken bij de man, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij aan een ademanalyse onderworpen, waarbij hij 2,1 promille blies. Uit onderzoek bleek, dat de man niet in het bezit was van een geldig bromfietscertificaat. Tegen de 20-jarige worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-034687)

Politie waarschuwt voor 'wisseltruc'

Twente

De politie Twente wil ondernemers en andere burgers waarschuwen voor een zogenaamde 'wisseltruc', waarbij een klant probeert naast wisselgeld ook het betaalde biljet terug te krijgen.

Op vrijdagmiddag 14 maart meldde een ondernemer uit Goor dat een persoon in zijn zaak aan de Grotestraat een pakje sigaretten had willen kopen. De man wilde het pakje betalen met een biljet van 50 euro. Toen de verkoopster het wisselgeld terug wilde geven, wilde de man plotseling het pakje niet meer hebben. De verkoopster vermoedde een wisseltruc en nam het wisselgeld terug, waarna zij de man het oorspronkelijk gegeven biljet terug gaf. Bij een andere zaak in Goor lijkt de man hetzelfde geprobeerd te hebben, waarbij hij niet alleen met het reeds gegeven wisselgeld, maar ook met het biljet waar aanvankelijk mee betaald werd de zaak verliet.

De politie Twente waarschuwt ondernemers en burgers in Twente voor dergelijke wisseltrucs, waarbij een schijnbaar twijfelachtige klant gekochte goederen bij nader inzien niet wil hebben. De politie adviseert extra alert te zijn bij het teruggeven van wisselgeld, en daarbij goed te controleren met welk bedrag de klant afrekent. Tevens wil de politie benadrukken dat het belangrijk is om altijd aangifte te doen, indien men het slachtoffer is geworden van dergelijke activiteiten. (08-034408)


---- --