Gemeente Bodegraven

Bodegraven wil graffiti en affiche vrij zijn

Graffiti en wildgeplakte affiches hebben geen plaats in Bodegraven. Wethouder Van Veelen heeft met de firma CityInspect uit Alphen aan den Rijn een overeenkomst getekend die zorg draagt voor verwijdering van alle graffiti en ongewenste aanplak in de gemeente. Het is de bedoeling meteen in te grijpen als er weer verf of papier op een muur of kast komt waar het niet hoort.

"Het is een probleem dat we al eerder hebben beet gepakt met de firma Dwaynes. Dit is toen tot volle tevredenheid verlopen," beargumenteert wethouder Van Veelen. "Helaas heeft Dwaynes haar werkzaamheden eind 2007 moeten stoppen. CityInspect heeft het stokje overgenomen en we hebben ook daar nu het volste vertrouwen in.

Wekelijks wordt door medewerkers van CityInspect de openbare ruimte in de gemeente gecontroleerd op graffiti of ongewenste aanplakbiljetten. Dit wordt dan binnen een aantal dagen door medewerkers van Gevelwerken Bodegraven verwijderd.

Voor melding van graffiti of wildgeplakte posters is er voor burgers en bedrijven een meldpunt gecreëerd.

Dit is te bereiken via email:

Bodegraven@CityInspect.nl en op tel. (0172) 498 621 en fax (0172) 496 187.

De melding wordt in de planning opgenomen en de aangebrachte graffiti of poster wordt zo snel mogelijk verwijderd. Zo blijft Bodegraven schoon. Als het discriminerende teksten of afbeeldingen zijn, worden die nog dezelfde dag weggehaald.

CityInspect overlegt ook met de Winkeliersvereniging (BOV), Nutsbedrijven, Mozaïek Wonen en de in de Bodegraven aanwezige bedrijven om te komen tot een collectief waaruit gewerkt kan worden om heel Bodegraven schoon te houden.