Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

In gesprek met COM.WONEN

De deelraad heeft 13 maart in meerderheid ingestemd met een motie van de SP die het dagelijks bestuur opdraagt in gesprek te gaan met COM.WONEN voor een betere communicatie met bewoners.

Vertrouwen tot nulpunt gedaald
In de motie wordt geconstateerd dat het optreden van COM.WONEN met betrekking tot de voorgenomen sloop van 85 woningen aan de Bree/Maarland uitsluitend gericht is op het slopen van de woningen, dat afspraken niet worden nagekomen, bewonersparticipatie niet gewaardeerd wordt, en het vertrouwen in deze corporatie tot het nulpunt gedaald is.

Open klimaat
Het dagelijks bestuur wordt opgedragen in gesprek te gaan met COM.WONEN om deze motie te bespreken en te zorgen voor een open klimaat, alsmede COM.WONEN te overtuigen om, zonder voorwaarden vooraf, met de bewoners en de deelgemeente in gesprek te gaan over de toekomst van Bree/Maarland.

Spagaat
Bij stemming over de motie bleek de PvdA-fractie verdeeld. Fractievoorzitter Marco van Lent kondigde aan vóór de motie te zullen stemmen, maar zei in te schatten dat deze weinig uit zal halen. COM.WONEN trekt een eigen plan en lijkt zich weinig van de deelgemeente aan te trekken. We zitten al vijf jaar in deze spagaat. Serdar Çiçek (PvdA) zei de motie prematuur te vinden. Vijf leden van de PvdA stemden tegen de motie, de overige zestien aanwezige raadsleden vóór, waarmee de motie was aangenomen.