Gemeente Duiven


Gemeente Duiven richt 1 hectare grond in als natuurgrbied.
---

Het college van burgemeester en wethouders van onze gemeente hecht veel waarde aan de verbetering van de natuurwaarden. In haar vergadering van 9 oktober 2007 heeft ze daarom besloten een perceel bij de kruising van de Rijksweg/Westsingel/Engsestraat in te richten als grond voor natuur. Afgelopen dinsdag de 12e februari heeft het college ingestemd met het inrichtingsplan voor dit 1 ha. grote perceel.

Binnenkort wordt het weiland omgevormd in een klein natuurgebiedje. Omwonenden worden vandaag per brief geïnformeerd.

In het weiland worden zogenaamde plas-dras situaties en poelen gegraven om moerasplanten, kikkers en allerlei kleine dieren zoals libellen meer kans te geven. Bossages worden aangeplant ten behoeve van vogels en vlinders. De boompjes worden aangeplant door schoolkinderen op de boomfeestdag van 19 maart as. Een viertal oude knotwilgen die elders moeten verdwijnen worden naar dit terrein overgepoot. Om het geheel mooi op te kleuren wordt ook nog een bijenweide aangelegd.

Het terrein wordt toegankelijk voor het publiek: er wordt een zogenaamd laarzenpad uitgemaaid zodat mensen een ommetje kunnen maken.

Voor nadere informatie hierover kunt u contact opnemen met de heer E. Lam tel. 279347.