Provincie Drenthe

voormalige gemeentewerf, Badhuisweg 4 te Exloo

Evaluatieverslag bodemsanering; locatie Zoutopslag voormalige gemeentewerf, Badhuisweg 4 te Exloo

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 1 februari 2008 een evaluatieverslag van een bodemsanering hebben ontvangen van de gemeente Borger-Odoorn. Het betreft de locatie Zoutopslag voormalige gemeentewerf, Badhuisweg 4 te Exloo, gemeente Borger-Odoorn.

Het evaluatieverslag heeft betrekking op het ontgraven van de bovengrond tot een diepte van 1,5 m beneden maaiveld.

Op 9 mei 2007 hebben gedeputeerde staten van Drenthe ingestemd met het saneringsplan. De doelstelling volgens dat saneringsplan was het functiegericht en kosteneffectief saneren van de bovengrond en het terrein geschikt te maken voor het gebruik wonen en intensief gebruik groen.

Uit het evaluatieverslag blijkt dat aan de saneringsdoelstelling voor de bovengrond is voldaan. De grondwatersanering dient nog te worden opgestart en hierop wordt separaat beschikt.

In het kader van de Wet bodembescherming, artikel 39c, zijn gedeputeerde staten van Drenthe van plan in te stemmen met het evaluatieverslag.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodemsanering, de heer K. van der Veen, telefoonnummer (0592) 36 52 60.

Zie ook:


* Ontwerpbeschikking (pdf)