Gemeente Zandvoort


College beantwoordt OPZ-vragen over EMM

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de vragen van OPZ over de EMM beantwoord. 'In het bestuurlijk overleg hebben wij benadrukt dat wij een goede communicatie tussen Woningbouwvereniging EMM met haar huurders, de Zandvoortse Vereniging van Huurders en de verschillende bewonerscommissies van groot belang achten als het gaat om het voorbereiden, opstarten en uitvoeren van projecten al dan niet in samenwerking met de gemeente. Het betrekken van huurders bij het beleid en beheer maakt onderdeel uit van de prestatieafspraken - tussen de EMM en de gemeente (noot redactie). Wij gaan er dan ook vanuit dat ook het portfoliobeleid op de juiste wijze wordt gecommuniceerd met de huurders en andere belanghebbenden', aldus het college in zijn schrijven. Hieronder volgt de brief.

Geachte heer Simons,

Allereerst onze excuses voor de late reactie op uw mailbericht. In uw mailbericht van 23 november 2007 stelt u een drietal vragen. Primair wijzen wij u erop dat uw vragen betrekking hebben op de zelfstandige Woningbouwvereniging EMM met een eigen directeur/bestuurder en Raad van commissarissen. Uw vragen en suggesties horen daar thuis. Voor zover wij zicht hebben op de door u aangeroerde onderwerpen kunnen wij u het volgende meedelen.

Achterstallig onderhoud
Woningbouwvereniging EMM heeft toegezegd prioriteit te geven aan het wegwerken van het achterstallig onderhoud in haar bezit. De toezegging is inmiddels vastgelegd in het portfoliobeleid van EMM. Ook maakt het goed onderhouden van het bezit onderdeel uit van de prestatieafspraken tussen de gemeente en Woningbouwvereniging EMM.

Samenstelling Ledenraad
De ledenraad van Woningbouwvereniging EMM wordt rechtstreeks gekozen door de leden van Woningbouwvereniging EMM. De leden bepalen hiermee de uiteindelijke samenstelling van de ledenraad. In principe kan ieder lid zich kandidaat stellen. Woningbouwvereniging EMM is een zelfstandig orgaan. Hiermee is het niet wenselijk dat de gemeente invloed uitoefent op de samenstelling van de ledenraad van Woningbouwvereniging EMM.

Communicatie huurders
In het bestuurlijk overleg hebben wij benadrukt dat wij een goede communicatie tussen Woningbouwvereniging EMM met haar huurders, de Zandvoortse Vereniging van Huurders en de verschillende bewonerscommissies van groot belang achten als het gaat om het voorbereiden, opstarten en uitvoeren van projecten al dan niet in samenwerking met de gemeente. Het betrekken van huurders bij het beleid en beheer maakt onderdeel uit van de prestatieafspraken. Wij gaan er dan ook vanuit dat ook het portfoliobeleid op de juiste wijze wordt gecommuniceerd met de huurders en andere belanghebbenden.

Hoogachtend,
burgemeester en wethouders van Zandvoort,

de secretaris, de burgemeester,

Cc. Raadsleden en buitengewone leden van de raadscommissies. Cc. Woningbouwvereniging EMM.