Gemeente Diemen


Ontwerp-actieplannen omgevingslawaai gereed

Wilt u weten hoeveel geluid het verkeer op snelwegen maakt? En wat er wordt gedaan om overlast hiervan te voorkomen?
Presentatie ontwerp actieplannen 18 maart
De ontwerp-actieplannen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat zijn gereed. Op 18 maart zijn de plannen van rijkswegen, spoorwegen en Schiphol gepubliceerd.

Het ontwerp-actieplan voor rijkswegen is te downloaden op de website van Rijkswaterstaat. In dit actieplan staat een plandrempel waarboven maatregelen worden genomen, welke geluidsmaatregelen in de periode van 2008 tot 2013 zijn voorgenomen en wat het verwachte effect van die maatregelen is.

Nieuwe tabellen bij geluidsbelastingkaart
Met het actieplan zijn ook nieuwe tabellen bij de geluidsbelastingkaart vastgesteld. In de oorspronkelijke tabellen van 26 juni 2007 waren de aantallen woningen en dergelijke abusievelijk gecumuleerd per geluidsklasse. Deze fout was al hersteld in de tabellen op de website van Rijkswaterstaat. Nu zijn de tabellen ook formeel opnieuw vastgesteld.

Actieplan inzien
Het ontwerp-actieplan ligt van dinsdag 18 maart tot en met maandag 28 april 2008 ter inzage op verschillende locaties. Deze zijn:
* het Inspraakpunt

* het DCO Informatiecentrum van het ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag

* de Regionale Diensten van Rijkswaterstaat

Het adres van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Regionale Dienst bij u in de buurt kunt u vinden op de contactpagina van het ministerie.

Zienswijze indienen
Zienswijzen op het actieplan kunnen tot en met 28 april 2008 worden ingediend bij het Inspraakpunt. De minister van Verkeer en Waterstaat neemt deze reacties mee bij het opstellen van het definitieve actieplan. In de 'Nota van Antwoord' bij het actieplan staat wat er met de ingediende zienswijzen is gedaan.

De zienswijzen kunnen telefonisch, schriftelijk en digitaal worden ingediend.
Op http://www.inspraakpunt.nl/ leest u hoe u het Inspraakpunt kunt benaderen.

Vragen
Op de website van Rijkswaterstaat kunt u terecht voor uitgebreide informatie en veelgestelde vragen over het actieplan. Ook kunt u contact opnemen met de gratis landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---