Datum: 19 maart 2008

Leiden Aanhoudingen voor heling/diefstal De politie heeft dinsdag 18 maart op twee verschillende plaatsen in Leiden twee aanhoudingen verricht voor heling danwel diefstal. Beide aangehouden verdachten zijn na hun verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt nog wel proces-verbaal tegen hen op. Verder onderzoekt de politie de herkomst van de aangetroffen fiets en autoradio-cd-speler. In de middag zagen agenten op de Anna van Burenhof een aantal jongens zich verdacht ophouden. Eén van hen ging naar een ruimte waar even later door agenten een autoradio-cd-speler werd aangetroffen. Het vermoeden is dat deze was gestolen en daar 'koud' was gelegd. De 19 jarige jongen uit Leiden die naar die ruimte was gegaan werd aangehouden. Hij ontkende iets met de vondst te maken te hebben. Die avond rond 22.20 uur werd op de Morsstraat een 18 jarige jongen uit Leiden aangehouden. Hij reed zonder licht op een vrij nieuwe damesfiets. Aan de fiets waren sporen zichtbaar van diefstal. Volgens de jongen had hij de fiets net weggehaald van een brug bij de Langegracht. Voor zover de politie heeft na kunnen gaan was er nog geen aangifte gedaan van diefstal van de fiets.

Leiden Politie ontdekt hennepteelt in woning In een woning aan de Valkenhorst heeft de politie dinsdagmiddag een kleine hennepkwekerij ontdekt. De politie had daar informatie over. Er groeiden 42 planten. De politie heeft de planten vernietigd en de 39 jarige bewoner aangehouden. Tegen hem maakt de politie proces-verbaal op voor het overtreden van de Opiumwet.

Bodegraven Politie neemt rijbewijs in De politie heeft vandaag het rijbewijs ingenomen van een 32 jarige automobilist uit Bodegraven. Bij een controle op de Vrije Nesse om 03.05 uur stelden agenten bij de man drankgebruik vast. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 720 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Naast dat de man zijn rijbewijs heeft moeten inleveren maakt de politie proces-verbaal tegen hem op voor het rijden onder invloed.

------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --