Gemeente Delft

Sporthal en studentenunits aan Martinus Nijhofflaan

Het college van B&W geeft toestemming om een bouwvergunning te verlenen voor de bouw van een sporthal en woningen, waaronder 86 studentenunits, aan de Martinus Nijhofflaan. De verouderde sporthal Buitenhof wordt afgebroken.

De verouderde toestand van sporthal Buitenhof en het vrijkomen van de Glenn Millerschool zijn aanleiding voor de nieuwbouw. De nieuwe sporthal krijgt een bruto vloeroppervlak van ongeveer 3.000 m', waardoor er 750 sporters en toeschouwers tegelijkertijd in de hal kunnen. Door beweegbare scheidingswanden is de hal op te delen in drie gescheiden gymnastieklokalen. Zo maken onderwijsinstellingen en sportverenigingen efficiënter gebruik van de hal. Naar verwachting geven zij vanaf begin 2010 hun trainingen en sportlessen in de nieuwe hal.

De nieuwe sporthal komt op de huidige parkeerplaats aan de Martinus Nijhofflaan. Deze parkeerplaatsen komen terug op de begaande grond van de sporthal. De plek van de oude sporthal is bestemd voor woningen: twintig procent grondgebonden woningen, bijna veertig procent studentenwoningen en verder diverse appartementen. De sloot bij de bouwlocatie krijgt een ecologische inrichting.

De bouwaanvraag voor de sporthal van 1 oktober 2007 past niet binnen het geldende bestemmingsplan 'Buitenhof-Noord'. De aanvrager vraagt daarom om vrijstelling ex artikel 19 van de Wet op de Ruimte Ordening. Tijdens de ter inzage legging (17 december 2007 tot en met 28 januari 2008) zijn twee zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben niet geleid tot aanpassingen in het plan. De aanvraag past binnen het provinciale beleid waarin artikel 19 lid 2 kan worden toegepast.


---