Maak je eigen Fitna filmpje


'I am sorry' voor Wilders

AMSTERDAM, 20080319 -- Met desinformatie op internet start de culturele instelling Mediamatic een actie tegen de populistische politicus Geert Wilders en zijn Fitna video. Gebruik je telefoon of je camera, zet een blonde pruik, een tros bananen of een dweil op je hoofd en zeg: 'I am sorry' of alleen maar 'sorry'. Zet je filmpje zo vaak online als je kunt, op Youtube, Hyves, Myspace, Vimeo of waar dan ook. Noem hem Fitna by Geert Wilders. Link je filmpje naar andere filmpjes vanaf je blog, website of profiel.

De video van Geert Wilders tegenhouden kunnen en willen we niet. Maar als we hard genoeg werken kan niemand op internet Wilders' product terugvinden zonder ook kennis te nemen van heel veel filmpjes met excuses. Zodat de rest van de wereld ook weet wat we vinden van Wilders zijn opportunisme en bangmakerij. Want soms is het beschamend om Nederlander te zijn.

Vanavond 18 maart 2008 kan iedereen vanaf 20.00 uur bij Mediamatic in een speciale video box zijn eigen Fitna filmpje opnemen. Maar we roepen iedereen vooral op om zelf aan de slag te gaan en aan de keukentafel thuis, op het werk of in een weiland naast een koe filmpjes op te nemen en ze daarna op internet te zetten.