Gemeente Barendrecht

Nationale Boomfeestdag op basisschool de Ark

BARENDRECHT (donderdag 13 maart)- Op woensdag 19 maart planten de kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 van basisschool 'de Ark' twee plantvakken op het schoolplein opnieuw in ter gelegenheid van de Nationale Boomfeestdag. Om 10.20 uur zal wethouder Simon Zuurbier samen met een aantal kinderen een boom op het schoolplein planten.

De directeur van basisschool 'de Ark', dhr. W. Kostense, zal op 19 maart om 10.00 uur iedereen welkom heten bij de Boomfeestdag. Na een korte toespraak van wethouder Zuurbier plant hij met een aantal leerlingen een boom op het schoolplein als teken van nieuw leven. De Nationale Boomfeestdag is een jaarlijks terugkerend initiatief, dat al 50 jaar bestaat. De afgelopen jaren is de gemeente Barendrecht een actieve deelnemer. Daarbij wordt ieder jaar samengewerkt met andere basisscholen. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil door middel van de Boomfeestdag basisschooljeugd de noodzaak van een gezonde, groene leefomgeving laten inzien.

Samen werken aan de wijk
De afdeling Beheer Openbare Ruimte maakt van deze gelegenheid gebruik om kinderen en omwonenden kennis te laten maken met wijkregie. Wijkregie houdt in dat bewoners en de gemeente samen zorgen voor de buurt. Basisschool 'de Ark' wil zich de komende jaren actief inzetten voor de leefbaarheid op het schoolplein en de directe omgeving daarvan. Het opnieuw inplanten van twee plantvakken is een eerste stap in dit proces. Vervolgens zal de school ook de perken buiten het schoolplein schoonhouden door papier te prikken.

Betrokken burgers
Belangrijk voor het slagen van wijkregie is de inzet van betrokken burgers. Het stimuleren van een gewenst gebruik in de openbare ruimte met een meer gevarieerde inrichting is een taak die de gemeente Barendrecht niet alleen aankan. Daarom nodigen de basisschool 'de Ark' en de gemeente Barendrecht alle bewoners rondom de school van harte uit om deze Boomfeestdag bij te wonen. Na het opknappen van de plantvakken wil de school graag in samenspraak met omwonenden en de gemeente van gedachten wisselen over het (gewenste) gebruik van het nabijgelegen groengebied. Meer over wijkregie kunt u lezen in de themakrant, bijgevoegd in de Schakel van deze week.

Noot voor de redactie,