Boomfeestdag: plant meer bomen in EIGEN land ter CO2-compensatie.

KOP:
Op de Boomfeestdag van aanstaande woensdag 19 maart zullen zoveel bomen geplant gaan worden, dat hiermee een substantiële bijdrage geleverd wordt aan een schoner klimaat in EIGEN land! Dit meldt Stichting Nationale Boomfeestdag, bij monde van directeur Peter Derksen. Uit de aanmeldingen blijkt dat in ruim 350 gemeenten naar verwachting 115.000 kinderen op de Boomfeestdag zeker 230.000 bomen planten. Dit is meer dan andere jaren en is een duidelijke bevestiging dat bomen planten 'hot' is. Het levert een bijdrage aan de CO2-reductie van ruim 275.000 kg, aldus Peter Derksen. Stichting Nationale Boomfeestdag schat dat er sinds de start van de Boomfeestdag in 1957 zeker 10 miljoen bomen zijn geplant. Berekend is dat hiermee ongeveer 120 miljoen kilogram CO2 is opgenomen. De organisatie vindt dat er meer aandacht moet worden besteed aan schonere lucht in eigen land en roept gemeenten en bedrijven op om veel meer bomen in eigen land te planten ter CO2-compensatie en niet alleen in landen als bijvoorbeeld Oeganda.

De aftrap van de 52-ste Boomfeestdag vindt plaats in Rotterdam waar de Nationale Viering wordt gehouden met 2008 kinderen. Eregasten zijn minister Gerda Verburg, burgemeester Ivo Opstelten, Gevolmachtigd Minister Paul Comenencia van de Nederlandse Antillen, Sparta-trainer Foeke Booy, Feyenoordspeler Theo Lucius, Charlene van Idols en Characters uit VAREKAI van Cirque du Soleil. Het programma wordt gepresenteerd door ambassadrice Sandra Reemer en door Jochem van Gelder.

Accentlocatie is Park Zestienhoven waar 900 kinderen op het dak van de Hoge Snelheidslijn een start maken met het planten van ruim 300 van de 900 te planten bomen. De ruim 2000 kinderen zullen die dag op diverse locaties in Rotterdam 2008 bomen planten. De gemeente Rotterdam en de organisatie wil door middel van de Boomfeestdag basisschoolkinderen meer aandacht laten schenken aan het belang van bomen in de natuur voor een schonere wereld. Er wordt namelijk zo weinig aandacht aan natuuronderwijs geschonken, dat kinderen veel te weinig weten over de natuur om een gezonde leefomgeving te waarborgen in de nabije toekomst. De Boomfeestdag is voor de gemeente Rotterdam een van de belangrijkste activiteiten van het Groenjaar-2008.


---
Locatie Nationale Viering: Park Zestienhoven, Beekweg 10, Rotterdam Start programma: 9:00 uur met het Kids4Trees-Songfestival. Planten van de Bomen door eregasten: 10.00 uur
Musical "Smet en Smeer en het Geheim van de Boomfeestdag": 13.00 uur

Stichting Nationale Boomfeestdag werkt samen met Staatsbosbeheer; activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door IVN, met als hoofdsponsors: Volvo Cars Nederland B.V., E.ON Benelux, Ebben Boomkwekers, ARCADIS Nederland en Eco Direct Nederland BV.

Links: http://www.boomfeestdag.nl