Gemeente Capelle a/d IJssel

Persbericht

17 maart 2008

Bewoners Fascinatio gaan voor een groenere buurt

Op woensdag 19 maart, tijdens Nationale Boomplantdag, planten bewoners van de wijk Fascinatio in Capelle aan den IJssel een boom in hun voortuin. De bomen zijn beschikbaar gesteld door de gemeente, het WijkOverlegPlatform (WOP), Com.wonen en een aantal ontwikkelaars om de wijk groener te maken. Bewoners kunnen de bomen vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur ophalen bij de Wonderkeet, Fascinatio Boulevard 107. Om 14.00 uur plant René Binnendijk samen met de WOP-bestuurders en enkele bewoners één van de bomen.

De bomen
In totaal hebben meer dan negentig huishoudens zich aangemeld voor de actie. Bewoners konden kiezen uit 26 boomsoorten. Bijna de helft koos voor bolvormige bomen en Magnolia's. In totaal komen er 18 nieuwe boomsoorten in de wijk: een unicum. De straten Difoehof, Tjaliehof, Desiehof, Flatusstraat, Solislaan, Desertosingel en Priamsingel in Fascinatio doen mee. De bewoners zijn eigenaar van de boom en zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzorging van de boom.

Initiatief
Tijdens een vergadering van het WijkOverlegPlatform Fascinatio (WOP) hebben bewoners aandacht gevraagd voor meer groen in hun wijk. De aanplant van bomen in de openbare ruimte in Fascinatio is lastig vanwege de grote hoeveelheid kabels en leidingen die zijn ingegraven in de wijk. Samen met het WOP, de gemeente en Com.Wonen is het Groeninvesteringsfonds Fascinatio tot stand gekomen waarbij bomen beschikbaar worden gesteld die bewoners zelf in hun voortuin kunnen planten.