Gemeente Capelle a/d IJssel

Persbericht

17 maart 2008

Eerste paal Multifunctioneel Centrum Fascinatio

Op woensdag 19 maart om 11.15 uur slaat wethouder Hans Jacobs samen met de kinderen uit de wijk de eerste paal van het Multifunctioneel Centrum (MFC) Fascinatio aan de Solislaan. Voorafgaand aan deze feestelijke gebeurtenis plant de wethouder om 10.45 uur met de kinderen een wonderboom op een wenskist met wensen van wijkbewoners uit Fascinatio aan de Desertosingel.

Multifunctioneel Centrum
In het Multifunctioneel Centrum Fascinatio komen drie basisscholen - De Ontmoeting, De Vijfster en de Wonderwind - en IJsselkids met een peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. De scholen krijgen 'eigen' gemeenschappelijke ruimten die na school- of werktijd ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Het MFC biedt verder ruimte aan een wijkcentrum, een kunst- en cultuurruimte en een gymzaal. Het MFC wordt in april 2009 opgeleverd.

Wenskist en wonderboom
Wethouder Hans Jacobs begraaft samen met de kinderen ook een kostbare schat; de wensen van de bewoners van de wijk Fascinatio. Bij deze wenskist wordt ter herinnering en ter gelegenheid van Boomplantdag 2008 een wonderboom geplant. Over vijf jaar wordt de kist met wensen weer opgegraven en dan wordt gekeken of de wensen van de mensen ook zijn uitgekomen.

Planning
10.30 uur Wandeling van Informatiecentrum (Fascinatioboulevard 706) naar de Desertosingel 10.45 uur Begraven van de wenskist en planten van de wonderboom op de Desertosingel 11.00 uur Wandeling naar de Solislaan
11.15 uur Slaan van de eerste paal van het MFC