LLiNK

Rotterdam, 12 maart 2008


-Persbericht-

Vanaf 29 maart LLiNK in Natura met Bas Westerweel vanaf Terschelling

Op zaterdag 29 maart start een nieuwe 10-delige serie LLiNK in Natura. Thuisbasis van deze tweede serie is waddeneiland Terschelling. Bas Westerweel volgt iedere week de Nederlandse natuur en het biologische boerenleven van de eilanders op de voet.

De kijker kan het dagelijks leven van drie stoere families op Terschelling volgen. Belangrijkste personen die worden gevolgd zijn: Gerben de schapenboer, Jan-Willem de kaasmaker en wildebras Daan die cranberryteler is. Hun leven draait om de natuur, vrijheid en natuurlijk bij een stevige Noordwester, om het strandjutten.

Ook andere eilanders passeren de revue. Zo maken we kennis met de vuurtorenwachter Remy, die zich het liefst met zijn hobbyvarkens bezighoudt, campinghouder Jort die ook wereldkampioen makreelroken is en de wereldberoemde zeehondenredder Hessel.

Het leven van de eilanders speelt een belangrijke rol in LLiNK in Natura, maar daarnaast is er ook ruimte voor de bijzondere grote en kleine natuurwonders in de rest van het land. Zo gaat Bas Westerweel met een natuurfotograaf op zoek naar wilde katten en ontrafelen we het verhaal achter witte en zwarte zwanen.

LLiNK in Natura, vanaf zaterdag 29 maart om 18:00 uur op Nederland 2.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


Noot voor de redactie,