Ingezonden persbericht


Acht uur overwerken voor het goede doel

ARNHEM/DEN HAAG/GRONINGEN/ROTTERDAM - In vier steden in Nederland gaan vrijdag 28 maart meer dan 120 creatieven acht uur overwerken voor twintig goede doelen. Nieuwe Garde verbindt die dag een groep jonge enthousiaste creatievelingen met verschillende goede doelen zoals Het Rode Kruis, Greenpeace, Amnesty International en Natuurmonumenten. Ze zetten hun kwaliteiten belangeloos in en werken acht uur over voor het goede doel in de plaatsen Arnhem, Den Haag, Groningen en Rotterdam.

In verschillende projectteams zullen onder andere ontwerpers, webdesigners, vormgevers, marketeers en illustrators zich buigen over de verschillende cases van de goede doelen. Ieder team wordt begeleid door een ervaren mentor. Samen met deze mentor gaan de jonge creatieven aan de slag. In acht uur tijd wordt er keihard gewerkt aan guerrillacampagnes, ontwerpen voor huisstijlen, logo's, websites, merchandise, reclamecampagnes of andere direct toepasbare resultaten.

Ieder team presenteert aan het eind van de avond het resultaat waar de goede doelen mee naar huis gaan. Het overwerken is de hele avond en nacht te volgen via www.achtuuroverwerken.nl.

Landelijk netwerk

Nieuwe Garde is een landelijk netwerk dat jonge creatieven samenbrengt. Uitgangspunt is dat netwerken niet alleen een zakelijke uitwisseling hoeft te zijn. Het project acht uur overwerken is hier een uitstekend voorbeeld van. Ze verbreden hun netwerk, vullen hun portfolio aan en leveren een maatschappelijke bijdrage. De goede doelen krijgen een verfrissende kijk op hun cases die nu vanuit een creatieve aanpak worden bekeken.

Overwerksteden

In de volgende steden wordt er overgewerkt voor goede doelen.

In Het Hoofdkwartier in Arnhem wordt vanaf 17.00 uur overgewerkt voor onder meer Great Place to Live, Rode Kruis en Stichting Hulphond.

In Den Haag gaan de overwerkteams vanaf 18.00 uur in de Caballero Fabriek aan de slag voor Stinafo, Juconi, Cordaid, Stichting Weeshuis Sri Lanka en Right to play.

Op dé locatie in Groningen, de businesslounge in het stadion van de Euroborg, wordt er van 18.00 uur tot diep in de nacht keihard gewerkt voor Greenpeace, Eén, Natuurmonumenten, Stichting oude Groninger kerken en KIK.

The Hub in Rotterdam is één van de goede doelen waarvoor creatief Rotterdam gaat overwerken, zij stellen hun locatie beschikbaar aan meer dan 25 creatieven, waar zij vanaf 18.30 uur ook overwerken voor Amnesty International, Het Rode Kruis, De Nederlandse Stichting voor het gehandicapte kind, en Fonds Psychische gezondheid.

In een ambiance van muziek, eten en drinken wordt er van elkaar geleerd, worden ervaringen uitgewisseld, contacten opgedaan en bovenal geweldige resultaten gecreëerd.

Dit Nieuwe Garde project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Landelijke sponsor: MacRent Computerverhuur

Sponsors per stad: De Rabobank, The Hub, Euroborg Horeca, Het Hoofdkwartier, G72, de Kookplaats, bouwbedrijf Plas.