Ingezonden persbericht


Het programma van het 12e International Gipsy Festival Tilburg is nagenoeg compleet. Op zondag 25 mei treden aan in de Interpolistuin:

Clejani Express (RO)

Tcha Limberger's Budapest Gypsy Orchestra (Be/Hu)

GiGa Orchestra - Gipsy en Gadje-gelegenheidsorkest bestaande uit Flairck, Basily, met gasten: Eric Vaarzon Morel, Luluk Purwanto (ID), Nihad Hrustanbegovic (BA)

Juan de Lerida (ES)

Orkestar Strumica (MK)

Orkestar Cerain (YU)

Dotschy Reinhardt (DE)

Romeny Jag (NL)

Gadjo Joe (BE)

2 winnaars 'Gipsy Talents'

Eén heel bijzonder project speelt zich af op donderdag 22 mei in 013 Popcentrum Tilburg.

'Mirando en Armando' heet heten het bestaat uit een muzikaal-poëtische avond met Nello Mirando, Armando, speciale gast Cherry Duyns en een gipsy-quintet.

daarover binnenkort meer.

Verder zijn er natuurlijk tal van andere activiteiten in de loop van de maand mei en op uiteenlopende locaties: we noemen exposities, dansworkshops, filmprogramma, debatten, deelconcerten, 'Travelling Duo's, scouting Gipsy Talents, Playlab, Nader informatie volgt en is binnenkort te lezen op de website www.gipsyfestival.nl

Een ander project is een scouting naar 'Gipsy Talents'. In verschillende voorrondes kunnen jongere sinti- en romamuzikanten, zangers, dansers hun prestaties tonenen de beste / leukste / meest belovendste zijn welkom op een van de podia van het festival.

Voorverkoop start zaterdag 15 maart op onze website en op 15 adressen in Nederland. Dat zijn:

Stg Alfa, Tilburg I 013 Boxoffice, Tilburg I Sounds, Tilburg I Roots Mail Music, Breda I Pieter van Os cd's, Den Bosch I Bullit, Eindhoven I De Waaghals, Nijmegen en Arnhem I Sounds, Venlo I Music Plus, Maastricht l Platenhuis 't Oor, Hilversum I Xango World Music, Utrecht I It Records (Donner), Rotterdam I Sounds, Delft I Plato Den Haag l Concerto, Amsterdam

Nieuw dit jaar: Word vriend van het festival! In januari zijn we, na een periode van onderzoek, gestart met de stichting 'Vrienden van het Gipsyfestival'. Op de site kun je er vanalles over lezen. Door lidmaatschap kun je het festival ondersteunen bij het uitwerken van nieuwe projecten.



Ingezonden persbericht