Ingezonden persbericht


Voordelige vluchten voor de zakenreiziger

ook in 2008 beperkt beschikbaar

BCD Travel, Nederlands marktleider op het gebied van zakenreizen, onderzocht het aanbod van voordelige vluchten, geschikt voor de Nederlandse zakenreiziger. Met 10 voor de zakenreiziger interessante bestemmingen in de zomerdienstregeling van 2008 is er een lichte stijging ten opzichte van afgelopen jaar.

Het aanbod van voordelige vluchten is getoetst aan voor de zakenreiziger belangrijke criteria, zoals meermalen per dag aanvliegen van de bestemming door een lage kosten maatschappij, waarbij in ieder geval een ochtend- en avondverbinding aanwezig is. Het aantal bestemmingen in 2006 dat hieraan voldeed was 14. In 2007 daalde dit aantal fors naar 8 bestemmingen. In 2008 is het aantal weer iets gestegen naar 10.

De bestemmingen die meerdere malen per dag door één of meer lage kosten maatschappijen worden aangevlogen en waar tevens een dagrand verbinding mogelijk is, zijn: Barcelona, Geneve, Leeds, Liverpool, Londen (Gatwick, Luton, Stansted), Milaan (Bergamo, Malpensa) en Nice.

Nieuwe zakelijke bestemmingen in 2008 zijn Parijs Orly vanaf Rotterdam en Praag en Wenen vanaf Schiphol. Parijs, Wenen, Londen, Milaan en Barcelona, terug te vinden in de top-10 van meest geboekte zakenreisbestemmingen bij BCD Travel.

Over BCD Travel

BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 90 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 12 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 12.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl

Over BCD Holdings

BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingenen marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met ongeveer 14.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 13 miljard. Voor meer informatie: www.bcd-nv.com