Gemeente Eindhoven

Persbericht 29 februari 2008, no. 047

Ontmoetingsfestival op 20 maart

Gezocht: nieuwe buren in Landhof
Samen meer bouwen. Dat kan in Landhof in Meerhoven. Samen met uw toekomstige buren kunt u uw eigen droomhuis ontwikkelen. Met Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) staan de toekomstige bewoners aan het roer.

Zij verwerven zelf de grond en bepalen in groepen met welke partijen (architect, begeleider, aannemer) de de woning en woonomgeving worden ontwikkeld. Hierdoor kunnen zij de eigen woonwensen optimaal doorvoeren en profiteren ze van financiële (schaal)voordelen. De gemeente helpt u graag bij het vinden van nieuwe buren om samen mee te ontwikkelen. In een nieuw onderdeel van de website over Landhof www.samenmeerbouwen.nl kunt u virtueel kennismaken. Ontstaat er een âmatchâ, dan kunt u elkaar ontmoeten op het Ontmoetingsfestival op donderdag 20 maart in Meerhoven. Uniek in Nederland
De site is speciaal ontwikkeld voor Landhof en uniek in Nederland. U kunt een persoonlijk profiel aanmaken en uw voorkeuren aangeven voor woonomgeving en voorzieningen, maar ook uw persoonlijke smaak in architectuur en uistraling van de buitenruimte. Hierdoor ontstaan er groepen met dezelfde achtergronden, voorkeuren of ideeën. Onder begeleiding van deskundigen en binnen de kaders van de gemeente gaan zij aan de slag.
Ontmoetingsfestival
Een virtuele âmatchâ is natuurlijk nog geen garantie voor een succesvolle samenwerking. Tijdens het Ontmoetingsfestival op 20 maart kunnen gelijkgestemden elkaar zowel âs middags en âs avonds in levende lijve ontmoeten. Hier wordt tevens het concept van CPO toegelicht en is er gelegenheid om kennis te maken met groepen die al aan de slag zijn in Landhof.
Nieuwsgierig?
Vul uw dan voor 12 maart uw persoonlijk profiel in op de site. U krijgt dan een uitnodiging voor het festival op 20 maart. U vindt de site op www.samenmeerbouwen.nl, onder: Gezocht: nieuwe buren! Samen je eigen droonhuis bouwen kan in Landhof. Samen je eigen droonhuis bouwen kan in Landhof.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail