Gemeente Hilversum

Lieveheersbeestjes tegen geweld

12 maart 2008
Een veilige woon-, leef- en werkomgeving is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Met die boodschap plaatst burgemeester E.C. Bakker op initiatief van de werkgroep Veilig Uitgaan op donderdag 20 maart een 'lieveheersbeestje-stoeptegel' op de hoek Kerkstraat/Groest. De handeling vindt plaats om 15.30 uur.

Sinds de gewelddadige dood van Meindert Tjoelker (september 1997) zet de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld de tegel in als herkenbaar en positief signaal tegen onveiligheidsgevoelens, pesten, agressie en zinloos geweld. In Hilversum wordt een aantal van deze tegels geplaatst, met name in het winkel/horecagebied in het centrum. Van de lieveheersbeestjes gaat een positief signaal uit die bezoekers van het centrum in hun (onder)bewustzijn opslaan, zo is de gedachte.

Aan de werkgroep Veilig Uitgaan nemen vertegenwoordigers deel van politie, brandweer, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), (KHN, afdeling Hilversum) en de gemeente Hilversum.

Prijsvraag
Aan de actie 'lieveheersbeestje-stoeptegel' is een prijsvraag verbonden. Wie weet wáár en hoeveel lieveheersbeestjes in week 12 in het centrum van Hilversum zijn geplaatst, kan dat tot uiterlijk 11 april 2008 laten weten aan de heer J.J. de Jong van de afdeling ABZ/Openbare Orde en Veiligheid, tel. 629 2426, e-mailadres: veilig@hilversum.nl.
De eerste honderd goede inzendingen ontvangen een attentie.