Universiteit Leiden


* Faculteit der Rechtsgeleerdheid

* Onderzoek

Conferenties, congressen en symposia

In de komende periode verwachten wij de volgende conferenties, congressen, bijeenkomsten en symposia:

* Symposium Gesnapt? De forensische inbreng in de rechtspleging, 20 maart 2008

* Joint Insolvency Conference, 5 en 6 juni 2008
* Informatie over hotels

Symposium Gesnapt? De forensische inbreng in de rechtspleging, 20 maart 2008

Symposium Gesnapt? De forensische inbreng in de rechtspleging, 20 maart 2008

Kamerlingh Onnes Gebouw, zaal A0.51a (JPAO), Steenschuur 25 te Leiden.

De rol van deskundigen in de rechtspleging staat momenteel in het middelpunt van aandacht. Enkele geruchtmakende (straf)zaken en een explosieve toename, zowel in belang als in aantal, van forensische expertise - in de meest uiteenlopende vormen en op dito terreinen - hebben dit onderwerp bovenaan de maatschappelijke agenda gezet. Er zijn verscheidende initiatieven ontplooit, particulier als vanuit de overheid, om enerzijds de enorme hoeveelheid en verscheidenheid aan forensische expertise in kaart te brengen en anderzijds zulke deskundigheid gemakkelijker toegankelijk en beschikbaar te maken voor advocaten, officieren van justitie, rechters en andere belanghebbenden. Veel personen vinden in deze sfeer hun broodwinning en voor veel instanties ligt hier hun bestaansreden.

Hoewel deze ontwikkelingen op een grote belangstelling vanuit de praktijk mogen rekenen, vindt er verhoudingsgewijs op wetenschappelijk niveau nog (te) weinig - interdisciplinaire - uitwisseling plaats over wat de forensische inbreng in de rechtspleging nu eigenlijk te bieden heeft en voor welke problemen deze ons stelt. Doel van dit werenschappelijke symposium is te laten zien wat er op wetenschappelijk niveau in Leiden zoal bestaat op het gebied van forensische vakgebieden, in relatie tot het recht. Door enkele opkomende wetenschappers uit verschillende expertises de mogelijkheid te bieden hun vakgebied toe te lichten wordt een uitwisseling van informatie en ervaringen beoogd, die tot een verdere ontwikkeling van het forensisch wetenschappelijk discours kan leiden. Om de onderwerpen in context te zetten zijn enkele `oudere bromberen', ervaren experts in hun vakgebied, uitgenodigd te reageren op de presentatie en aldus ook de discussie onderling en met de deelnemers aan te kunnen zwengelen.

Het volledige programma vindt u onderaan deze pagina in pdf.

Aanmelden voor dit symposium is helaas niet meer mogelijk.

Joint Insolvency Conference, 5 en 6 juni 2008
Joint Insolvency Conference on The New Dutch Provisions on International Insolvency Law and Regulation of the Insolvency Profession.

Deze conferentie wordt georganiseerd door het Academic Forum of INSOL Europe i.s.m. het E.M. Meijers Instituut.

Meer informatie over deze conferentie vindt u op de Engelstalige website.

Aan deze conferentie worden 7 NOVA-punten toegekend.

Informatie over hotels
Op de volgende website vind u meer informatie over het reserveren van hotelkamers.