Bloed gaat sneller kloppen bij reis door het lichaam

14/03/2008 15:30

Sanquin

Amsterdam, 14 maart 2008
Wie een reis door het menselijk lichaam maakt, komt veel te weten over hoe belangrijk bloed voor de mens is. "CORPUS Reis door de mens" is een attractie aan de A44 nabij Oegstgeest. Bezoekers van Corpus ervaren hoe de bloedfabriek in hun lichaam werkt en kunnen de bloedbalans in Nederland op orde brengen.

Bloeddonors staan bloed af om patiënten te helpen en soms zelfs hun levens te redden. Daar zijn elke dag duizenden liters bloed voor nodig. Sanquin heeft in Corpus een bloedbalansspel neergezet. In dit computerspel krijg je de gelegenheid om je kennis over bloed te testen. De deelnemer wordt zich bewust van het belang van het geven van bloed.

Hare Majesteit de Koningin heeft vandaag CORPUS geopend. Vanaf 20 maart kunnen bezoekers er terecht.

Sanquin
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.





http://www.sanquin.nl