Gemeente Hoogeveen

17 maart 2008
Lezing âPassie voor Hunebeddenâ in voormalig glasmuseum Tijdens de tweede lezing van Expeditie Drenthe wordt het natuurvolk van 5500 jaar geleden onder de loep genomen. De hunebedbouwers zijn inspirator voor veel kunstenaars en architecten van nu. Het waren organische en ecologische bouwers van het eerste uur. Natuurlijke materialen en vloeiende vormen, daar wist dit volk wel raad mee. Op donderdag 20 maart wordt om 20.00 uur door Harry Wolters, adjuct directeur van het hunebedcentrum, de lezing âPassie voor hunebedden gegevenâ. De lezing wordt gehouden in het voormalig glasmuseum. 17 maart 2008
Afzender: Stuurgroep De Smederijen van Hoogeveen Feestelijke start acht nieuwe Smederij gebieden
Donderdagavond 20 maart is het zover. De start voor de acht nieuwe Smederijen wordt om 19.00 uur, in elk nieuw Smederij gebied, gegeven. Dit jaar is het de beurt aan Fluitenberg, Stuifzand, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuweroord, Wolfsbos, Kattouw en de Zeeheldenbuurt. Fakkellopers uit de tien huidige Smederijen komen tijdens de start het vuur naar de te starten Smederijen brengen. Ook worden er ballonnen opgelaten.

Van tien naar achttien Smederijen

De Smederijen van Hoogeveen is de naam voor een nieuwe werkwijze in Hoogeveen. Tien Smederijen zijn in 2007 gestart. In alle gebieden is het gelukt om bewoners bijeen te brengen in een initiatiefgroep. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het werven van ideeën en projecten uit de wijken en dorpen die meedoen. Inmiddels zijn in vier gebieden verkiezingsavonden gehouden.

Startlocaties

Fluitenberg: Dorpshuis 't Overschotje, Veldkamp 13 Stuifzand: Ons Dorpshuis, Hoofdweg 8
Hollandscheveld: Op de brink, naast de kerk
Noordscheschut: Dorpshuis de Cirkel, Jan Naardingweg 1 Nieuweroord: Dorpshuis de Vuurkorf, Middendraai 79b Wolfsbos: Schoolgebouw de Goudvink, Koekoeklaan 6 Zeeheldenbuurt: Clubgebouw taekwonde vereniging Si-Do-Kwam Ook Kattouw wordt onderdeel van De Smederijen, er wordt in deze wijk echter geen startactiviteit op 20 maart gehouden.