Gemeente Assen


Akkoord tussen gemeente en Van der Most op raadsagenda

19 maart 2008

Op donderdagavond 20 maart vergadert de gemeenteraad over het akkoord tussen Van der Most en de gemeente Assen over de overname van DeSmelt. In dit akkoord hebben Van der Most en de gemeente afgesproken dat Van der Most op 31 december 2008 het complex overneemt voor 3,8 miljoen euro. Tot dat moment huurt Van der Most DeSmelt. Van der Most heeft aangekondigd uiterlijk 2012 een hotel met 350 kamers te willen realiseren.

Met het akkoord staat het licht op groen voor de verdere ontwikkeling van het sport- en evenementencomplex DeSmelt. Zo heeft Van der Most naast de plannen voor het hotel, plannen voor een volledige overkapping van de ijsbaan. Het realiseren van deze plannen vergroot de aantrekkingskracht van Assen voor toeristen en recreanten. De gemeente biedt Van der Most de mogelijkheid DeSmelt te huren om hem de gelegenheid te geven voldoende middelen vrij te maken voor de geplande investeringen.

Van der Most en de gemeente zijn verheugd dat de onderhandelingen over de overname van DeSmelt op een positieve manier zijn afgerond. De gemeente Assen is erg positief over de toezegging de ijsbaan en het zwembad open te houden en ziet de plannen van Van der Most als bijzonder kansrijk voor de stad. Van der Most heeft altijd laten weten graag door te gaan met de exploitatie van DeSmelt en flink te willen investeren in het complex om de aantrekkingskracht verder te vergroten.

Verder is overeengekomen dat de gemeente de grondwal rond de ijsbaan zal verwijderen om de komst van het hotel mogelijk te maken en 120 openbare parkeerplaatsen zal aanleggen voor het gebruik van de publieke voorzieningen zoals het zwembad, de ijsbaan en de nieuwe sporthal Stadsbroek. Ook gaat de gemeente de mogelijkheid van een helilandingsplaats onderzoeken.