Gemeente Middelburg

Persbericht
19 maart 2008

Schaatsles van Barbara de Loor op synthetisch ijs in het Palet

Donderdag 20 maart komt oud-topschaatster Barbara de Loor met de AEGON Junior Schaatsspelen naar Middelburg. De kinderen, in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, van obs de Leeuwenburch en cbs Cypressenhof, kunnen een enerverende schaatservaring opdoen op een synthetische schaatsbaan in de gymzaal het Palet.

Aangezien er de afgelopen jaren steeds minder natuurijs is geweest, komen jonge kinderen niet meer zo vanzelfsprekend in aanraking met de schaatssport. Daarom hebben de KNSB en AEGON de AEGON Junior Schaatsspelen in het leven geroepen. Het is een project waarmee elke week tot en met eind maart een basisschool in Nederland kennis kan maken met schaatsen. Synthetisch ijs biedt de mogelijkheid tot schaatsen wanneer er geen ijs of ijsbaan voorhanden is. Het ijs bestaat uit platen van een hard soort kunststof, met een wax bovenklaag en het geheel is hard en glad genoeg om moeiteloos op te kunnen schaatsen.

De AEGON Junior Schaatsspelen worden gehouden in het Palet, J. van Reigersbergstraat 2. Ze beginnen om 9.00 uur en duren tot 15.00 uur.

U bent van harte uitgenodigd vanaf 11.00 uur dit spektakel te bekijken.