Gemeente Hoogeveen

20 maart 2008

Afzender: Rekenkamercommissie Hoogeveen

Rekenkamercommissie ziet verbeteringen bij inhuur externen

De Rekenkamercommissie van de gemeente Hoogeveen heeft een quickscan uitgevoerd naar de inhuur van externen door het gemeentebestuur. Het gaat om de omvang van de inhuur en de doelmatigheid en doeltreffendheid daarvan. Het betreft een kort vervolgonderzoek naar de vraag in hoeverre de aanbevelingen van het rapport 'De inhuur van externen verantwoord' uit april 2005 door de gemeente zijn nageleefd. De aanbevelingen zijn destijds door het College positief ontvangen en door de gemeenteraad per motie overgenomen.

De algemene conclusie van het vervolgonderzoeksrapport is dat de aanbevelingen tot verbeteringen hebben geleid. Zo is vooruitgang geboekt met betrekking tot de inkoopfunctie en het financieel inzicht en de verantwoording over inhuur van derden. Duidelijk resultaat is zichtbaar op het terrein van financieel-administratieve vastlegging van inhuurbesluiten. Rapportages over inhuur van derden zijn verbeterd maar het geboden inzicht via managementrapportages is nog voor verbetering vatbaar. Het rapport van de rekenkamercommissie heeft nog niet tot de formulering van een visie geleid op het terrein van de inhuur van externen.

In dit vervolgonderzoek is geen bestuurlijke reactie van het College opgenomen. Het College is gevraagd om haar reactie aan de gemeenteraad te geven bij de behandeling van de quick scan. Dit zal gebeuren tijdens een nog nader te bepalen raadsavond.

Downloads

* De inhuur van externen verantwoord - eindrapportage 20.02.2008 (PDF - 4.445 Kb)