GGD Noord- en Midden-Limburg


Gastlessen gezonde voeding

20-3-2008

Gastlessen Gezonde Voeding én sportkennismakingslessen onderdeel project Kies voor Hart en Sport

Het project 'Kies voor Hart en Sport' maakt kinderen van de basisschool van groep (6) 7 en 8 ervan bewust dat er altijd een sport is die bij ze past. De kinderen leren dat tijdens speciale lessen op school, maar ze ervaren het ook in de praktijk. Na afloop beslissen de leerlingen dan weloverwogen of de gekozen tak van sport bij ze past. Een bewuste keuze hou je makkelijker vol!

De 23 deelnemende basisscholen van de gemeente Venray en de Sport 3 gemeenten Horst aan de Maas, Sevenum en Meerlo-Wanssum hebben in een 4-tal theoretische lessen en een 4-tal praktijklessen stil gestaan bij de werking van het hart, de relatie tussen gezondheid en bewegen en het belang van een gezonde leefstijl.

Gratis fruit én gastlessen 'groente en fruit' op school

Vanaf donderdag 24 januari hebben de leerlingen van alle deelnemende scholen vier weken lang genoten van een verse groente- of fruitlevering als ondersteuning van het project. In februari en begin maart hebben de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van 12 basisscholen in de gemeente Venray en 11 basisscholen in de gemeenten Horst aan de Maas, Meerlo-Wanssum en Sevenum gastlessen gehad van dietistes van Zorggroep Noord Limburg. Tijdens deze lessen hebben zij met spelletjes én een quiz veel geleerd over de vitamines die in groente en fruit zitten en over de voedingswaarde van bijvoorbeeld fruitsappen.

Gastlessen vakleerkracht Lichamelijk Opvoeding

Vanaf de laatste week van februari kregen alle groepen gastlessen van een vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding (LO). Deze vakleerkracht heeft in 3 lessen verschillende sporten behandeld waarin zowel teamsporten als individuele sporten aan bod kwamen. Tijdens de laatste les verzorgden de leerlingen zelf een aantal demonstraties.

Sportkennismakingscursussen

Een groot aantal leerlingen heeft zich inmiddels ingeschreven voor een sportcursus. Hiervoor hebben zij op school een programmaboekje ontvangen. De sportkennismakingscursussen vinden plaats van 31 maart tot 28 april (week 14 t/m 17).

Meer weten?
Neem contact op met de GGD Noord- en Midden-Limburg, T 077 850 48 48 of stuur een email.