Gemeente Putten

Marktcommissie neemt afscheid van Abel Pasman (20-03-2008)


---

Putten, 20 maart 2008

Op woensdag 19 maart 2008 nam de marktcommissie afscheid van de heer A. Pasman, die na bijna 29°jaar zijn werkzaamheden voor deze commissie neerlegt.

Uit een archiefstuk blijkt dat de heer Pasman al vanaf 14 juni 1979 als vertegenwoordiger van de Gelderse Maatschappij voor Landbouw wordt afgevaardigd in de marktcommissie. In de aanstellingsbrief wordt gewezen op de Instructie, regelende de samenstelling, de taak en de werkwijze van de commissie van advies inzake het marktwezen in de gemeente Putten.

In de jaren ´70 is de marktcommissie samengesteld uit vertegenwoordigers van de marktkooplieden, de Christelijke Boeren- en Tuindersbond, de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, de gemeenteraad, huisvrouwenorganisaties en de plaatselijke middenstand. De marktcommissie wordt gecompleteerd met de marktmeester en een ambtenaar van de Dienst Gemeentewerken (de huidige afdeling Openbare Werken).

Overigens nam de heer Pasman al eerder zitting in de Ossenmarktcommissie. De heer Pasman nam niet helemaal afscheid van de gemeente Putten, want hij houdt nog wel zijn vaste standplaats op de wekelijkse warenmarkt in Putten.