Gemeente Roermond

Voorbereidingen verbouwing zwembad van start

Bubbelbad Zwembad de Roerdomp De komende periode investeert gemeente Roermond in Zwembad de Roerdomp aan de Achilleslaan. Het zwembad, met regionale functie, is toe aan een grootschalig bouwkundig en technisch onderhoud. Daarbij wordt ook de gelegenheid benut om de kantoor- en toiletfaciliteiten aan te passen. Dit is namelijk noodzakelijk voor de nieuwe huisvesting van het Steunpunt Sportservice Roermond.

De verbouwing wordt als project onder de regie van een stuurgroep uitgevoerd. De stuurgroep staat onder voorzitterschap van wethouder Huub Boots (Sport). Vanwege de complexiteit van het project zal bureau Exaedes, uit Maastricht de verbouwing begeleiden. Inmiddels zijn drie architecten, vier constructeurs en drie installatieadviseurs gevraagd een offerte uit te brengen.

Stroomvoorziening sporthal

De afdeling Sportaccommodaties van de gemeente krijgt in het gebouw 15 werkplekken met een totale vloeroppervlakte van 300 vierkante meter. Verder wordt de entree vernieuwd en de routing aangepast, waarbij er een nieuwe kassa-unit en een loket voor het Steunpunt Sportservice komt. Ook worden de verlichting en de binnenglijbaan vernieuwd. Het zwembad heeft zeer specifieke technische apparatuur. Zo ondersteunt een warmtepomp de verwarming van het zwembad(water) en wordt de stroomvoorziening van het zwembad en de naastgelegen Jo Gerrishal grotendeels opgewekt via een WKK (warmtekrachtkoppeling). Verder zal worden nagedacht over andere mogelijke innoverende milieubesparende maatregelen, zoals de scheiding van hemelwater en riool.

Planning

Het binnen- en buitenzwembad blijft tijdens de werkzaamheden in gebruik. Ook willen we dat de bedrijfsvoering zo min mogelijk wordt verstoord. De planning van werkzaamheden wordt hierop afgestemd. De selectie van architect en installatieadviseur gebeurt op korte termijn. De daadwerkelijke uitvoering van de verbouwing start volgens planning in oktober 2008. De oplevering staat gepland voor december 2009, aldus verantwoordelijk wethouder Huub Boots.

Krediet

Het college van B&W heeft op 11 maart 2008 ingestemd met het Projectplan en het Programma van Eisen voor de verbouwing en aanpassing van het zwembad de Roerdomp. Zij heeft hiervoor een uitvoeringskrediet verleend. Het voorbereidings- en uitvoeringskrediet samen bedraagt circa 2,7 miljoen euro.

Publicatiedatum: 20-3-2008 Bijgewerkt: 20-3-2008