Verdachte bekend diefstal emblemen en doppen van auto's

Gouda, 20-03-2008 o De politie heeft woensdagmorgen 19 maart een 43 jarige man en zijn 34 jarige vrouw uit Gouda gehoord over de diefstal van een groot aantal auto-emblemen, wiel- en naafdoppen in hun woonplaats. Uit de verhoren bleek dat de vrouw niet betrokken was bij de diefstallen.

De politie was een onderzoek gestart naar aanleiding van de vele diefstallen van deze onderdelen van autos. De diefstallen werden in de nachtelijke uren gepleegd en vooral in de wijken Plaswijck en Bloemendaal, maar tijdelijk ook in de rest van Gouda. De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip dat een persoon sierdoppen verkocht vanuit zijn woning. Onderzoek op de site Marktplaats.nl wees uit dat er tientallen advertenties waren geplaatst waarin emblemen en naafdoppen te koop werden aangeboden.

De verdachte heeft bekend dat hij tussen oktober 2007 tot februari 2008 waarschijnlijk van honderd personenautos emblemen en doppen heeft gestolen en te koop heeft gezet op Marktplaats. In zijn woning werden vele van diefstal afkomstige naafdoppen teruggevonden.

Dinsdag 22 januari verscheen in het Algemeen Dagblad Groene Hart een artikel over de vele diefstallen. In het verhaal spraken bewoners in de genoemde wijken hun zorgen over de diefstallen uit en werd gemeld dat de politie een onderzoek was gestart. Na dat gelezen te hebben besloot de verdachte te stoppen met het stelen van de goederen. Ook werden de advertenties op Marktplaats een dag daarna verwijderd.

De politie maakt proces verbaal op tegen de verdachte.