Gemeente Alkemade


Integrale inventarisatie en controle plangebied Veenderveld

20-03-2008

In maart en april van dit jaar controleren onze toezichthouders van Ruimtelijke Ordening, Bouw- en Woningtoezicht, Milieu en Brandveiligheid bedrijven op het Veenderveld op het gebruik van de opstallen en gronden.

Het bedrijventerrein Veenderveld is bijna voltooid, de gemeente heeft in het bestemmingsplan Bedrijventerrein Veenderveld aan de gronden een bestemming toegekend waar voorschriften voor gelden. Om de gevestigde bedrijven te toetsen aan het bestemmingsplan en de voorschriften voeren wij deze bedrijfscontroles uit.

De gemeente houdt een gebiedsinventarisatie waarbij alle gronden en opstallen worden gefotografeerd. Tijdens de bedrijfscontroles zullen de toezichthouders onderzoeken of er voldaan wordt aan de wettelijke verplichtingen (zoals de wet milieubeheer en bouwverordening), of het gebouw in overeenstemming is met het huidige bestemmingsplan, de bouwkundige staat van het gebouw en of de brandveiligheid in orde is.

De controles vinden in bovengenoemde periode, van maandag t/m donderdag tussen 08.30 en 15.30 uur plaats. Ook kunt u - wanneer gewenst - een afspraak maken voor de integrale controle van uw bedrijf. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer Bril van de sectie Ruimtelijke Ordening, tel. (071) 332 72 55.