Politie Haaglanden

persberichten 20 maart

Haaglanden, 20-03-2008

Schietpartij, politie zoekt getuigen
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een schietpartij 19 maart om 22.45 uur in de Beekbergenstraat. Een melder belde de politie dat hij schoten gehoord had. In de Beekbergenstraat werden inderdaad hulzen aangetroffen. Agenten hielden in de omgeving twee mannen van 17 jaar (beiden uit Den Haag) aan die mogelijk met de schietpartij te maken hebben. De politie onderzoekt de zaak verder. Heeft u iets gezien of gehoord of weet u meer van deze schietpartij, neemt u dan contact op met de recherche van bureau Zuiderpark via-0900-8844. Liever anoniem dan via M 0800-7000.

Dronken bestuurder vliegt uit de bocht
Den Haag De politie trof woensdag 19 maart om 23.25 uur op een oprit van de A12 een 21-jarige automobilist uit Leidschendam-Voorburg aan die met zijn auto uit de bocht was gevlogen. De man reed richting Den Haag en verloor op de oprit Nootdorp-Forepark de macht over het stuur. De auto belandde op zijn linkerzijkant. De automobilist bleek veel te veel te hebben gedronken. De man blies 725 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Driemaal in de fout
Den Haag Een 56-jarige man uit Voorburg verliet vanmorgen vroeg het politiebureau met drie bekeuringen op zak. De Voorburger werd door politieagenten rond 00.45 uur aangehouden op de Waalsdorperweg. De man viel de surveillerende agenten op doordat hij op de rijbaan fietste in plaats van op het fietspad. Ook de verlichting van zijn fiets was niet in orde. Tijdens het aanspreken van de man roken de agenten een alcohollucht en besloten ze hem een blaastest af te nemen. Dit lukte niet en de man werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij zich ook niet kon legitimeren. Opnieuw werd een alcoholtest afgenomen en de analyse gaf 515 ugl. Aan. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt.

Vastgereden auto veroorzaakt opstopping trams
Den Haag De politie kreeg woensdagavond rond 20.00 uur een melding dat een vastgereden auto op de trambaan van de Juliana Stolberglaan/Laan van NOI een stremming veroorzaakte voor trams. De 62-jarige bestuurder van de auto was onder invloed van alcohol. Het lukte niet om de Hagenaar een blaastest af te laten leggen en hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een bloedproef. Nadat de brandweer de auto van de rails haalde, konden de trams weer rijden.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Prins Clauslaan. Donderdagmorgen 20 maart rond 04.15 uur veroorzaakte de bestuurder van een donker kleurige VW Golf op de kruising met de Juliana Stolberglaan een aanrijding. De nog onbekende bestuurder botste in de flank van een andere auto, bestuurd door een 24-jarige Rijswijker. Zijn auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. De veroorzaker, die vermoedelijk het rode licht negeerde, reed door in de richting van Mariahoeve. Zijn auto heeft aan de voorzijde forse schade. Kent u de bestuurder of de bewuste auto? Belt u dan met de politie van Bureau Overbosch via 0900-8844. Anoniem kan ook via M. op nummer 0800-7000.

Flinke borrel
Den Haag Agenten hielden donderdagmorgen 20 maart omstreeks 00.50 uur een 44-jarige Hagenaar aan omdat hij met drank op achter het stuur zat. De agenten controleerden de man tijdens hun surveillance op de Fruitweg. Omdat zij het vermoeden hadden dat de man gedronken had, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 770 ugl. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Vrouw onder auto
Den Haag Een 19-jarige Haagse raakte woensdagmiddag 19 maart gewond toen een auto haar bij het oversteken van het Spui aanreed. De vrouw wilde omstreeks 15.40 uur het Spui oversteken en zag daarbij een naderende auto over het hoofd. Hierop werd de vrouw aangereden door de auto en belandde met haar been onder het achterwiel. De ambulance vervoerde de vrouw met een vermoedelijke beenbreuk naar het ziekenhuis.

Winkeldief met frisse adem
Den Haag Bij een supermarkt aan de Elandstraat werd woensdagmorgen 19 maart een 28-jarige winkeldief aangehouden. De man bleek 31 tubes tandpasta te hebben gestolen en werd overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek de man ook nog gesignaleerd te staan voor 6 dagen gevangenisstraf. De man, die een zwervend bestaan leidt, is ingesloten.

Vrouw gewond bij aanrijding
Voorburg Een 67-jarige automobiliste uit Voorburg raakte 19 maart om 16.10 uur gewond bij een aanrijding op de N14 (Noordelijke Randweg). Een 26-jarige man uit Katwijk aan de Rijn reed achterop een auto die stilstond waardoor er in totaal vier autos tegen elkaar aan botsten. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Achtervolging van snelheidsduivel
Leidschendam Een 22-jarige automobilist uit Amsterdam reed 20 maart om 02.00 uur wel erg hard op de A4. Politieagenten volgden de Amsterdammer terwijl soms snelheden van 190 km/u gehaald werden. Uiteindelijk kon de snelheidsduivel in Voorburg op de Parkweg worden aangehouden. De Amsterdammer moest mee naar het bureau waar hij direct zijn rijbewijs moest inleveren

Politie zoekt getuigen overval benzinestation
Monster De politie zoekt getuigen van een overval op woensdag 19 maart om 18.00 uur op een benzinestation aan de Rijnweg. Een blanke man, van ongeveer 25-30 jaar en 1 meter 70 lang bedreigde een medewerker van het tankstation met een mes en ging er vandoor met een onbekend geldbedrag. Hij fietste weg in de richting van de flats aan de Haagweg. Enkele getuigen zijn nog achter hem aangegaan, maar konden hem niet achterhalen. De politie is in het bijzonder nog op zoek naar een man die ook achter de verdachte aanging. Hij liet zijn hond even achter in het tankstation. Ook komt de politie graag in contact met andere getuigen of mensen die informatie hebben over de overval. Belt u met de recherche van Bureau Westland, via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M. op nummer 0800-7000.

Zeventien boetes bij verkeerscontrole
Maasdijk De politie schreef woensdag 19 maart tussen 13.00 en 16.00 uur in totaal zeventien boetes uit bij een verkeerscontrole aan de Coldenhovelaan. De agenten controleerden voornamelijk vrachtwagens en autos met aanhangers. De boetes waren voor overtredingen als een ondeugdelijk bevestigde hulpkoppeling of losbreekinrichting, kans op afvallende lading en lengteoverschrijding van de aanhanger van een vrachtwagen en kentekenplaten die niet overeenkwamen tussen auto en aanhanger.

Jongen betrapt op stelen scooter
Delft Surveillerende agenten betrapten op woensdag 19 maart om 17.00 uur een 16-jarige jongen uit Delft op het stelen van een scooter. De agenten zagen de verdachte met de scooter aan zijn hand vanaf de Conederstraat de Raamstraat inrennen en vertrouwden het niet. Zij hielden de jongen staande. Hij vertelde dat de scooter van een vriend van hem was en dat hij een geintje met hem wilde uithalen door de scooter ergens anders te stallen. De eigenaar van de scooter bracht op dat moment zijn vriendin naar de trein op het Centraal Station van Delft. Toen de agenten de eigenaar van de scooter spraken, bleek het verhaal heel anders in elkaar te steken. De twee jongens bleken helemaal geen vrienden van elkaar te zijn en kenden elkaar alleen van gezicht. De eigenaar was vergeten de scooter op het stuurslot te zetten. Hij deed daarom aangifte van poging diefstal.

Man mishandelt plaatsgenoot
Zoetermeer De politie hield op woensdag 19 maart om 22.45 uur op het Kruiswater een 31-jarige man uit Zoetermeer aan voor mishandeling van een 28-jarige plaatsgenoot. Volgens het slachtoffer schold de verdachte hem uit en greep de man hem daarna vast. Hierop ontstond een vechtpartij. Twee jongens die langs liepen, haalden de twee uit elkaar. Toen de politie arriveerde waren deze twee mannen al doorgelopen. Het 28-jarige slachtoffer raakte lichtgewond aan zijn gezicht. Ook de verdachte had lichte verwondingen aan zijn hoofd. De 31-jarige verdachte is aangehouden en de politie onderzoekt de mishandeling.