Politie Groningen

Donderdag 20 maart 2008

Provincie Groningen, 20-03-2008

Groningen: politie vindt tien kilo softdrugs en wapens

De politie heeft bij een ontruiming in een woning aan de Bentismaheerd een grote hoeveelheid softdrugs en diverse wapens aangetroffen. De politie trof de bewoner van het pand niet aan. Wel vond de politie in diverse vertrekken van het huis een gasalarmpistool, twee zwaarden, een dolk en in diverse tonnen bijna 10 kilo softdrugs. Alle drugs en wapens werden in beslag genomen. De politie schat de straatwaarde van de aangetroffen hasj op ongeveer 40.000 euro. De politie stelt een nader onderzoek in. De bewoner van het huis zal worden gehoord.

Groningen: te snel en onder invloed

De politie heeft woensdagavond op de Plataanlaan een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer liep tegen de lamp tijdens een snelheidscontrole. Hij werd geklokt op een snelheid van 127 km/uur, terwijl op de ringweg een snelheidslimiet geldt van 70 km/uur. De politie vorderde vervolgens zijn rijbewijs in. Tijdens het bekeuringsgesprek roken de agenten alcohol bij de bestuurder. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op..

Groningen: 84 km/uur te hard

De politie heeft woensdagavond op de Plataanlaan een 25-jarige man uit Groningen bekeurd na het begaan van een forse snelheidsovertreding. De beginnende bestuurder reed 154 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist wat met de zaak tegen de verdachte zal gaan gebeuren. Ook beslist hij of zij over het rijbewijs van de verdachte.

Schildwolde: auto in sloot

Een 28-jarige automobilist uit Ten Boer is woensdagochtend met zijn auto in een sloot beland. De man reed over de Meenteweg in Schildwolde. Hij raakte door onbekende oorzaak in de rechterberm. Na een stuurcorrectie belandde hij aan de linkerkant in een sloot. De man is met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Appingedam: snorfietser krijgt dubbele bekeuring

De politie heeft woensdagochtend een 36-jarige snorfietser uit de gemeente Delfzijl staande gehouden. De man reed op een snorfiets zonder kentekenplaat over de Farmsumerweg in Appingedam. Bij controle bleek de snorfiets niet verzekerd te zijn. Bovendien was de man niet in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Voor beide overtredingen heeft de man een bekeuring gekregen. De snorfiets is voor onderzoek meegegaan naar het bureau. Het voertuig bleek niet als gestolen geregistreerd te staan. De man kan zijn snorfiets terug krijgen, als hij kan aantonen dat deze verzekerd is.

Zoutkamp: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft woensdagochtend in een woning aan de H.J. Siccemastraat in Zoutkamp een hennepkwekerij opgerold. In de woning werden 150 hennepplanten aangetroffen. De planten en de gebruikelijke kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Er werd illegaal stroom afgetapt. In de woning werden bovendien een stroomstootwapen en een boksbeugel aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De 34-jarige bewoner is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op en de verdachte zal zich op termijn voor de rechter moeten verantwoorden.

Rottum: auto tegen boom

Een 27-jarige automobilist uit Assen is woensdagavond met zijn auto tegen een boom beland. De man reed over de Usquerderweg in Rottum. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en kwam tegen een boom aan de linkerzijde van de weg tot stilstand. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek hij een gebroken rib opgelopen te hebben. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Uithuizermeeden: bromfietser rijdt door na aanrijding

Een 18-jarige bromfietser uit t Zandt is woensdagavond na een aanrijding doorgereden. De man reed over de de Uithuizerweg in Uithuizermeeden. De bestuurder reed aan de linkerzijde van de weg, toen twee fietssters hem tegemoet reden. De man week niet uit voor de fietssters. De meisjes, 15 en 16 jaar uit Uithuizen, probeerden de bromfiets te ontwijken. Eén van de meisjes werd toch geraakt. Beide meiden kwamen ten val. De bromfietser ging er vandoor. De politie kon de man achterhalen en heeft hem aangehouden.

Oude Pekela: politie rolt hennepkwekerij op

In een woning aan de Thorbeckelaan in Oude Pekela is woensdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof ruim 150 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De eigenaar van de kwekerij moet nog een verklaring afleggen. De politie maakt proces-verbaal op.

Wildervank: gewonde bij bedrijfsongeval

Een 25-jarige man uit Barssel (Duitsland) is woensdagmiddag gewond geraakt. De man was op het dak van een garage aan de Nijlgans in Wildervank aan het werk. Door onbekende oorzaak is de man plotseling een paar meter naar beneden gevallen. De man is met letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Blijham: posters en lijm in beslag genomen

Een 22-jarige man uit Eenrum moest woensdagmiddag zon 400 posters en lijm inleveren. De man was op de Winschoterweg in Blijham posters aan het plakken. Hij werd betrapt door agenten toen hij een poster over een verkeersbord plakte. De spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op. Er zal geprobeerd worden om de verwijderingskosten te verhalen op de verdachte.

Stadskanaal: rijbewijs snelle automobilist ingevorderd

De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Sappemeer. De man reed met een snelheid van 110 km/uur over de K.J. de Vriezestraat in Wildervank. Hier is de maximum toegestane snelheid 50 km/uur. De man haalde meermalen gevaarlijk in. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. Het rijbewijs van de man bleek verlopen te zijn. De politie maakt proces-verbaal op en de man zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.

Zuidbroek: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft woensdagmiddag in een schuur aan de Kerkstraat in Zuidbroek een hennepkwekerij ontmanteld. In de schuur werden ongeveer 360 planten en de gebruikelijke kweekapparatuur aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 824, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 140 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1241, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Alteveer, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 273, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 163 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.