Persberichten Binnensticht, 11.50 uur.

Utrecht , 20-03-2008

Fietsendief

DEN DOLDER- Een oplettende getuige heeft er woensdag voor gezorgd dat een fietsendief kon worden aangehouden.

Rond 10.30 uur zag een getuige dat een 42-jarige man uit Den Dolder het slot van een damesfiets vernielde en vanaf het station meenam. Op de Dolderseweg, ter hoogte van een supermarkt werd de man door de gewaarschuwde agenten aangetroffen op de weggenomen fiets. Hierop is de man aangehouden en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Blikjes drinken

ZEIST- Aan het Emmaplein is woensdagochtend een jongen aangehouden voor winkeldiefstal.

De 16-jarige jongen uit Bilthoven had rond 10.45 uur blikjes drinken uit de winkel genomen en was zonder te betalen voorbij de kassa gelopen. Een medewerker uit de winkel had dit op camerabeelden gezien en hield de jongen aan. Hierop is de politie ingeschakeld en deze hielden de jongen aan. De jongen is meegenomen voor verhoor en tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldiefstal

ZEIST- De politie kreeg op woensdagmiddag een melding van winkeldiefstal aan de Slotlaan.

Vier verdachten, in de leeftijd van 15 tot 17 jaar uit Zeist, Driebergen-Rijsenburg, Zeist en Doorn, hadden goederen uit een winkel genomen zonder deze te betalen. Toen zij naar de uitgang liepen gingen de alarmpoortjes af. Een winkelmedewerkster heeft de meisjes aangehouden en de politie gealarmeerd. De meisjes zijn aan de politieagenten overgedragen en meegenomen voor verhoor. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt en hen is een winkelverbod van één jaar opgelegd.