Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Uitwerking onderzoek Dorpscentrum

20 maart 2008 print
College en gemeenteraad zijn het eens. Op 24 januari 2008 heeft de gemeenteraad besloten om, nadat de omgelegde N201 in gebruik is genomen, de doorgaande verbinding op de huidige N201 te verwijderen.

Hierbij zijn één amendement en drie moties aangenomen. Deze hebben met name betrekking op het onderzoek dat moet plaatsvinden naar de gevolgen van het al dan niet weghalen van de huidige brug en de mogelijkheden van een nieuwe oeververbinding.

Bij het formuleren van het onderzoeksvoorstel heeft het college de volgorde zoals aangegeven in het amendement letterlijk gevolgd. Op 13 maart heeft de gemeenteraad aangegeven liever een onderzoeksvoorstel te zien volgens de 'beleving' van de discussie op 24 januari en niet volgens de `letter' van het amendement. Het college kan zich hier in vinden en heeft aangegeven het onderzoeksvoorstel aan te passen.

De drie varianten


1. de prinses Irenebrug komt te vervallen en er komt een nieuwe oeververbinding op het historische tracé van `de lange brug' enkel bestemd voor langzaam verkeer.

2. de prinses Irenebrug komt te vervallen en er komt een nieuwe oeververbinding in het Dorpscentrum ten behoeve van lokaal gemotoriseerd verkeer.

3. de prinses Irenebrug blijft gehandhaafd, waardoor de aan te leggen parkeergarage in het dorpscentrum ook vanuit Amstelhoek toegankelijk is.

De onderzoeksvraag

Wat is de consequentie van het al dan niet weghalen van een directe autoverbinding tussen Amstelhoek en het Dorpscentrum van Uithoorn - en het creëren van een nieuwe langzaam-verkeersverbinding - ten aanzien van de financiën, het milieu, de economische effecten voor de ondernemers en de maatschappelijke effecten voor de inwoners van Amstelhoek? En is het mogelijk een vaste oeververbinding te realiseren voor snelverkeer (met uitzondering van vrachtverkeer) op een dusdanige manier vormgegeven dat er geen doorgaande route ontstaat, maar het enkel voor `lokaal verkeer' wordt gebruikt (circa 700 voertuigen per dag)?

Meer informatie over het dorpscentrum kunt u vinden op de website www.uithoorn.nl/dorpscentrum
^