Gemeente Bussum

Politiek Café Bussum start het debat

De politieke partijen uit Bussum hebben de handen ineen geslagen om het politieke debat aan te wakkeren. Onder de naam Politiek Café Bussum willen zij daarvoor een platform bieden door de organisatie van informatie- en discussiebijeenkomsten.

Maar niet alleen een formele uitwisseling van informatie is hierbij het uitgangspunt; het moet vooral een gezellig samenzijn worden, waarbij stevig gediscussieerd kan worden, in een passende ambiance.

Zowel kamerleden als lokale deskundigen zullen regelmatig als gastspreker van de partij zijn. Een mix van lokale en landelijke themas zullen tijdens het politiek café de revue passeren, zolang ze maar hot zijn. Want als er iets de afgelopen maanden in Bussum duidelijk is geworden, dan is het dat de bewoners wel degelijk geïnteresseerd zijn in politiek. Kijk maar eens naar de massale response bij de FusiePeiling. Zolang het onderwerp aanspreekt en niet te ver van mijn bed ligt, tonen ineens heel wat Bussumers hun betrokkenheid en willen ze hun mening graag naar buiten brengen en erover praten.

Politiek is boeiend

Het Politiek Café Bussum is een raadsbreed gedragen initiatief en wil met het organiseren van deze bijeenkomsten het maatschappelijk debat stimuleren. Want natuurlijk is het een uitdaging om met je eigen gemeentelijke zaken bezig te zijn, maar er is meer. Zelfs bij ontwikkelingen op wereldniveau staan gewone mensen aan de basis. Politiek biedt dan ook vele mogelijkheden om mee te denken, te (be)sturen en beïnvloeden. Politiek is dus eigenlijk heel boeiend.

31 maart: Mobiliteit

Het eerste Politiek Café Bussum, met als thema mobiliteit (denk aan de A1), staat gepland op maandag 31 maart a.s. in het nieuwe Filmhuis (Brediusweg 1). Later dit jaar komen de gemeentelijke fusie (juni), het onderwijs (september) en de Amerikaanse presidentsverkiezingen (november) aan de orde. Kijk op www.politiek-cafe-bussum.nl voor meer informatie.