Gemeente Bussum

Koninklijke Onderscheiding

Op donderdag 13 maart jl. is in slot Zeist de heer Michaël Bos door de minister van VWS dr. A. Klink benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Directeur Zorgverzekeraars

Sinds 1999 werkt dhr. Bos als directeur Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland, een brancheorganisatie die alle zorgverzekeraars faciliteert om zo zelfstandig mogelijk te werken in een veranderende markt. Zijn functie als directeur Zorg impliceert afstemmen met de overheid, politiek, patiëntenorganisaties en zorgaanbieders. Ziekenhuizen, medisch specialisten, artsen, verpleegkundigen en instellingen van AWBZ worden via hun brancheorganisaties in tal van overleggen betrokken. Daarin heeft de heer Bos een actieve en sturende rol. De heer Bos geeft onvermoeibaar en op overtuigende wijze invulling aan al deze taken. Hij vervult een duidelijke spilfunctie in de afstemming tussen bovengenoemde gremia, waarbij zijn natuurlijk gezag, enthousiasme, werklust en zijn deskundigheid de weg plaveide voor de vele processen waarin Zorgverzekeraars Nederland een rol speelde.

Nevenfuncties

De heer Bos vervult ook een indrukwekkend aantal belangrijke maatschappelijke nevenfuncties. Zo is hij onder andere lid van de Raad van Toezicht van de Nierstichting, lid van de Raad van Toezicht van Ziekenhuis Gooi-Noord en penningmeester van de stichting HIV Monitoring.

De gemeente Bussum feliciteert de heer Bos van harte met deze bijzondere onderscheiding!