Gemeente Bussum

Landelijke Opschoondag

Afgelopen zaterdag deed de gemeente Bussum mee aan de landelijke Opschoondag 2008. De wethouders Boekhoff en Schoon, de afdeling Wijkbeheer en een aantal vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om het centrum van Bussum vrij te maken van zwerfvuil.

Ieder draagt steentje bij

Gewapend met grijpers, vuilniszakken, handschoenen en opvallende vestjes gingen ze op zaterdagochtend de strijd aan met het zwerfvuil in dit gebied. Gerard Boekhoff, de wethouder van milieu, gaf om 10.30 uur het startsein op het Veerplein en hield een welkomstwoord. Hij vertelde dat de laatste tijd steeds meer landelijke en ook gemeentelijke aandacht komt voor milieugerelateerde zaken, zoals het luchtmeetstation aan de Ceintuurbaan en het Midzomer Natuurfestival. De participatie aan de landelijke Opschoondag heeft als achterliggende gedachte dat `een goed voorbeeld, doet volgen'. Door als `een oranje vlag' (de veiligheidsvesten) door Bussum te trekken, worden de inwoners en gebruikers van de openbare ruimte ervan bewust gemaakt dat een ieder zelf een steentje kan bijdragen aan een schonere omgeving.

Bijzondere vangsten

Na bijna twee uur hadden de deelnemers al behoorlijk veel afval verzameld waarbij ook bijzondere vangsten zaten, waaronder een beugel! GeĂŻnteresseerde passanten stelden hun vragen of namen spontaan materiaal mee om mee te helpen in het centrum of hun eigen buurt. De ochtend werd afgesloten met een drankje en een broodje voor alle deelnemers.

Nederland Schoon

De gemeente organiseerde deze Landelijke Opschoondag in samenwerking met de stichting Nederland Schoon. Deze stichting en de gemeente willen mensen bewust maken van de grote hoeveelheid werk dat het schoonhouden van de openbare ruimte met zich meebrengt. En daarnaast mensen stimuleren bij te dragen aan een schone omgeving door geen afval op straat te gooien.