Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 20-03

BREDA, 20 maart 2008

Bredanaar gaat met Barbie-pop aan de haal

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen kort voor 12.00 uur in winkelcentrum De Barones een 20-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde in een speelgoedwinkel, nadat de man een Barbie-pop stal. Een agent in burger die in het kader van het Donkere Dagen Offensief in het winkelcentrum surveilleerde, zag de Bredanaar de winkel binnengaan en besloot hem in de gaten te houden. Kort daarna pakte de man, die vaker met de politie in aanraking is geweest, de pop, stak die onder zijn jas en liep naar buiten. Daarop kon de agent de verdachte aanhouden. Op het bureau bleek dat de Bredanaar nog enkele vonnissen had openstaan. Hij de daarbijbehorende boetes niet betalen, zodat hij voor enkele maanden gevangenisstraf moet uitzitten. In de zaak van de winkeldiefstal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Over het Donkere Dagen Offensief

De politie Midden en West Brabant ziet haast traditioneel de cijfers van een aantal delicten fors stijgen in de periode oktober t/m maart. Dan gaat het om inbraken in woningen, bedrijven en autos en straatroven/overvallen. Die stijging is de politie een doorn in het oog en daarom is het Donkere Dagen Offensief opgezet. Met zowel preventieve projecten als repressieve maatregelen probeert de politie de cijfers van genoemde delicten omlaag te brengen. In het Donkere Dagen Offensief is ook een rol weggelegd voor de burger die zelf het risico slachtoffer te worden van bovenstaande delicten, kan verkleinen.

Inwoner Etten-Leur bekent overval uit juli 2006

ETTEN-LEUR: Een 30-jarige inwoner van Etten-Leur heeft zichzelf woensdagmiddag op het politiebureau gemeld met het bericht dat hij een overval wilde bekennen. Daarop werd de man die rond 15.45 uur binnenwandelde, aangehouden. Het gaat om een overval op de cafetaria in de Oranjeboomstraat in Breda op 27 juli 2006 waarbij een overvaller het personeel met een mes bedreigde en vervolgens vluchtte. De politie hield enkele uren daarna een toen 26-jarige Bredanaar aan, maar die bleek niets met de zaak te maken te hebben. De man uit Etten-Leur heeft verklaard dat schoon schip wilde maken en zich daarom zelf heeft gemeld. Uit onderzoek is gebleken dat hij zoveel specifieke informatie had dat de recherche ervan overtuigd is dat de man ook de daadwerkelijke overvaller is. Hij wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Breda.

Aanhouding 16-jarige jongen niets zonder slag of stoot

BREDA: De politie heeft woensdagmidag de handen vol gehad aan de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Breda. De wijkagent zag de verdachte rond 16.00 uur samen met een andere jongen rondhangen op de Mgr Zwijsenstraat. Hij vermoedde dat ze een joint aan het draaien en toen hij dichterbij kwam, vluchtte het tweetal. De wijkagent ging er op zijn fiets achteraan en verzocht de jongen, ook op de fiets, herhaaldelijk te stoppen. Dat weigerde hij pertinent en pas na een achtervolging waarbij de jongen diverse malen behoorlijk verkeersonveilig (autoverkeer en voetgangers) bezig was, kon hij op de Dr. Struyckenstraat worden ingerekend. De wijkagent moest geweld gebruiken om de opstandige knaap onder controle te brengen. Na verhoor is hij overgedragen aan zijn ouders. De jongen heeft verklaard dat hij bang was voor een boete en daarom vluchtte.

Uitlaten honden komt inwoner Teteringen duur te staan

TETERINGEN: Het uitlaten van zijn honden is een 41-jarige inwoner van Teteringen woensdagavond duur komen te staan. Naar aanleiding van diverse klachten de afgelopen weken uit de buurt over loslopende honden en de daarbijbehoren uitwerpselen in een speeltuin aan de Kouterstraat, besloot een hondenwachter woensdag te posten. Dat had hij de afgelopen tijd al diverse malen op die locatie gedaan, maar zonder succes. Rond 22.00 uur zag hij de honden van de man loslopen in de speeltuin waarbij een van de dieren zijn behoefte deed. De hondenwachter sprak de man aan en deelde hem drie bekeuringen uit met een totaalbedrag van 200 euro.

Auteur: Andre van den Hul