Gemeente Waterland


Het college van burgemeester & wethouders van de gemeente Waterland heeft met verbazing kennis genomen van de gekozen procesgang en de voorlopige standpuntbepaling van de minister van Vrom, mevrouw Cramer, aangaande de beleidsontwikkeling met betrekking tot de Rijksbuf-ferzone Amsterdam-Purmerend. Vrijdag 22 februari jongstleden heeft de gemeente een brief ver-zonden aan de minister, waarop geen schriftelijke reactie is ontvangen. Sinds 22 februari tracht de gemeente dan ook in gesprek te komen met minister Cramer. Alhoewel daartoe diverse malen bij het ministerie op is aangedrongen, is contact met de minister tot op heden nog niet gelukt. Ver-baasd is het college dan ook dat het via de pers heeft moeten vernemen dat minister Cramer deze week een bezoek heeft gebracht aan locaties binnen de gemeente.

De plannen van gemeente Waterland rond het Galgeriet en de Bedrijfserven zijn tot stand gekomen in goed contact met de burgers en ondernemers van de gemeente en de provinciale overheid. Daarom is het onbestaanbaar dat de lokale overheid niet betrokken wordt bij de meningsvorming van de minister.

De gemeente heeft daarom opnieuw contact gezocht met het ministerie van Vrom en Gedeputeerde Staten om op korte termijn tot een gesprek te komen over het project Waterlands Wonen en het bedrijfserf achter het Texacostation.