AutoRai

Prijzen en specificaties nieuwe Ford Focus ST

(3/20/2008)
Begin dit jaar heeft Ford de compleet vernieuwde Focus in Nederland geïntroduceerd. De nieuwe driedeurs en vijfdeurs hatchbacks, de vierdeurs sedan én de ruime Wagon worden inmiddels aan de eerste klanten in Nederland afgeleverd. Binnenkort is het de beurt aan de indrukwekkende Focus ST.

Energie in beweging
De Ford Focus ST is voorzien van het nieuwe 'kinetic Design' dat ook is toegepast op de overige varianten van de nieuwe Focus. Rijdynamiek is één van de allersterkste punten van de Focus en zeker van de dynamische ST. Het 'kinetic Design' brengt die dynamiek nu nog meer tot uiting in het ontwerp van de auto. De nieuwe voorbumper, met de grote grilles en de nieuw ontworpen mistlampen, springt direct in het oog. Aan de zijkant onderstrepen de brede side skirts het verlaagde sportonderstel van de ST en gaat de aandacht vooral uit naar de unieke, gerestylde 18 inch lichtmetalen wielen. De nieuwe achterbumper met de geïntegreerde diffuser en de twee fraaie uitlaten ronden het nieuwe uiterlijk van de ST af.

Het interieur van de Ford Focus ST is ook vernieuwd. Naast het nieuwe instrumentarium met kokervormige instrumentenclusters, de nieuwe middenconsole en tal van sportieve details die het ST-gevoel nog verder versterken, onderscheidt deze extra sportieve Focus-versie zich van de overige uitvoeringen door een aanvullend instrumentenpaneel dat bovenop het dashboard is gemonteerd. Daarop zijn onder andere de turbodruk, de oliedruk en de olietemperatuur af te lezen. De hemelbekleding is in zwart uitgevoerd.

Krachtigste Focus ooit
De nieuwe Ford Focus ST is met zijn 225 pk (166 kW) sterke 2.5-liter 20v 5-cylinder turbomotor de krachtigste Ford Focus ooit gebouwd. De maximale trekkracht van 320 Newtonmeter is dankzij die turbo al vanaf slechts 1.600 toeren beschikbaar. Deze ST-motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en hij is goed voor een topsnelheid van ruim 240 km/u. De acceleratie van 0 tot 100 km/u neemt slechts 6,8 seconden in beslag.

Indrukwekkende standaarduitrusting
Wat onveranderd is gebleven aan de nieuwe ST is zijn indrukwekkende uitrustingsniveau. Standaardfeatures zijn ondermeer ESP (Electronic Stability Program) met EBA (Electronic Brake Assist) en Traction Control, airconditioning, unieke 18-inch lichtmetalen wielen met 225/40 laagprofielbanden, een dubbele verchroomde sportuitlaat, Recaro sportstoelen, extra meters voor de oliedruk, olietemperatuur en turbodruk, een regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel, een audiosysteem met CD-speler, een dakspoiler en de FordPower button om de krachtige vijfcilinder turbomotor te kunnen starten.

De nieuwe Ford Focus ST is met een keur aan opties verder te personaliseren. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor state-of-the art audio- en navigatiesystemen, een Recaro achterbank en opvallende 'GT-striping'. Naast de bekende tri-coat metaallak `Electric Orange` is nu ook de onderscheidende tri-coat metaallak 'Electric White' verkrijgbaar.

Vanaf april in Nederland, nu al te bestellen
De nieuwe Ford Focus ST arriveert in april in Nederland, maar is nu al bij de Nederlandse Ford-dealers te bestellen. De ST is leverbaar als driedeurs en vijfdeurs hatchback, vanaf respectievelijk ⬠34.375,- en ⬠34.975,-.