Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 20 maart 2008

Trio aangehouden voor kabeldiefstal

Enschede

Twee Enschedese mannen, in de leeftijd van 18, 19 jaar, werden in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 maart aangehouden in verband met diefstal van een rol kabelmateriaal aan de Broekheenseweg in Enschede. Een derde, 18-jarige plaatsgenoot werd donderdagochtend 20 maart aangehouden, nadat hij zich op het politiebureau had gemeld.

Op dinsdagavond 18 maart werd omstreeks 23.50 uur gemeld dat een getuige had gezien hoe een tweetal mannen een rol grondkabel probeerde weg te nemen aan de Broekheenseweg in Enschede. De melder had gezien dat de twee de rol in een auto, die bestuurd werd door een derde persoon, wilden leggen. Ter plaatse zagen agenten twee mannen wegrennen in een weiland. Met behulp van een politiehond werd één van hen aangetroffen achter een schuur in het weiland. De man, een 18-jarige Enschedeër, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Verderop op de Broekheenseweg werd, kort na de aanhouding van de 18-jarige, de auto die in melding werd genoemd aangetroffen. De bestuurder, een 19-jarige Enschedeër werd ook aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 18-jarige en 19-jarige Enschedeërs zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Op donderdag 20 maart meldde de derde verdachte, een 18-jarige man uit Enschede, zich eveneens op het politiebureau. Ook hij werd aangehouden. Het drietal zal worden doorverwezen naar Justitie. (08-034727)

Twee jongens aangehouden voor mishandeling op school

Almelo

Een 17-jarige jongen uit Almelo werd dinsdag 18 maart aangehouden, omdat hij op dinsdag 12 februari samen met een 18-jarige plaatsgenoot een 17-jarige jongen uit Nijverdal heeft mishandeld. De 18-jarige meldde zich op woensdag 19 maart eveneens bij de politie. De mishandeling had plaatsgevonden op een school aan De Sumpel in Almelo.

Op woensdag 13 februari deed een 17-jarige jongen uit Nijverdal aangifte van mishandeling. De jongen vertelde dat hij op dinsdag 12 februari omstreeks 10.15 uur met zijn bromfiets aan kwam rijden bij de school aan de Sumpel in Almelo. Omdat hij een groepje jongeren zag staan, matigde hij zijn snelheid, om het groepje te kunnen passeren. Bij het passeren raakte de 17-jarige met zijn bromfiets een van de jongeren. De 17-jarige parkeerde zijn bromfiets en kreeg na afgestapt te zijn een duw van de jongen die hij even daarvoor had geraakt. Door de duw kwam de 17-jarige ten val, waarna de andere jongen en nog een tweede jongen uit het groepje hem meerdere keren in het gezicht sloegen en schopten.

De politie stelde een onderzoek in naar de daders van de mishandeling. Naar aanleiding van het onderzoek kon op dinsdag 18 maart een 17-jarige Almeloër in een woning waar hij op dat moment verbleef worden aangehouden. Een 18-jarige plaatsgenoot meldde zich een dag later zelf op het politiebureau en werd eveneens aangehouden in verband met de mishandeling. Beide jongens zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-018973)

Politie zoekt getuigen mishandeling

Enschede

Een 29-jarige vrouw uit Enschede werd woensdag 19 maart omstreeks 16.45 uur op de kruising van de Dennenweg en de B.W. ter Kuilestraat in haar woonplaats mishandeld. De dader van de mishandeling, een 31-jarige Enschedeër werd aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen.

Op woensdag 19 maart werd door getuigen gemeld dat een man een vrouw mishandelde op de kruising van de Dennenweg en de B.W. ter Kuilestraat in Enschede. Ter plaatse troffen agenten een 29-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Enschede aan. Omdat bleek dat de vrouw door de man geslagen was, werd de 31-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. De vermoedelijke aanleiding voor de mishandeling ligt in de relationele sfeer.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de mishandeling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-West, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-035114)

2-jarig kind gewond bij aanrijding

Enschede

Een 2-jarig meisje uit Enschede raakte woensdag 19 maart gewond. Het meisje zat bij haar 11-jarige broertje achterop de fiets, toen zijn werden aangereden, terwijl zij de Oldenzaalsestraat in hun woonplaats probeerden over te steken.

Op woensdag 19 maart werd omstreeks 08.40 uur gemeld dat er twee kleine kinderen waren aangereden op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat een 11-jarig jongentje met zijn 2-jarige zusje achterop zijn fiets de Oldenzaalsestraat had willen oversteken. De jongen kwam vanuit de Tichelweg en wilde oversteken in de richting van de Schouwinkstraat. Bij het oversteken verleende de 11-jarige geen voorrang aan een 35-jarige automobiliste uit Enschede, die vanaf de richting van het centrum van Enschede over de Oldenzaalsestraat reed. De 35-jarige automobiliste kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Bij de aanrijding raakte het 2-jarige meisje gewond. Zij werd voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-034798)

Man aangehouden wegens diefstal

Zenderen/Hengelo

Een 42-jarige man uit Almelo werd woensdag 19 maart aangehouden, terwijl hij in beschonken toestand een scootmobiel bestuurde op de Rondweg in Hengelo. De man wordt er bovendien van verdacht op dinsdag 4 maart een rozenkrans te hebben gestolen uit het klooster aan de Carmelitessenweg in Zenderen.

Op donderdag 13 maart deed een 74-jarige bewoonster van het klooster aan de Carmelitessenweg in Zenderen aangifte, omdat zij had ontdekt dat een rozenkrans, die in het klooster aan een wand hing, was weggenomen. De krans was vermoedelijk weggenomen door een bezoeker, die op dinsdag 4 maart bij het klooster was geweest. De bezoeker was per ongeluk binnen gelopen bij het klooster en na een gesprek met enkele bewoonsters met een scootmobiel vertrokken. De politie stelde een onderzoek in naar de mogelijke dader van de diefstal.

Op woensdag 19 maart zagen surveillerende agenten omstreeks 10.10 uur een bestuurder van een scootmobiel rijden op de Rondweg in Hengelo. De man, die ambtshalve bekend was bij de agenten, werd aan een verkeerscontrole onderworpen en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij een ademanalyse blies hij 2,3 promille. Bij de man werd de rozenkrans, die op 4 maart gestolen was bij het klooster in Zenderen, aangetroffen.

De man werd aangehouden in verband met de diefstal van de rozenkrans en rijden onder invloed. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Hengelo, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (08-035160 / 08-032533)

Minke Schoon: 053-4555588


---- --