Koninklijke Nederlandse Schaakbond

NK E-jeugd in Waalwijk dit weekend toegankelijk voor publiek

De KNSB heeft besloten om de speelzalen bij alle Nederlandse Jeugdkampioenschappen tot en met tien jaar (zowel individueel als in teamverband) niet meer gesloten te houden voor het publiek. Aan de toernooiorganisaties is gevraagd om een extra stiltegebied rondom het spelersgebied in de speelzalen te creëren. De regels die van kracht zijn in het spelersgebied dan wel stiltegebied treft u aan in deze bijlage.

Bij het Nederlands Kampioenschap voor de E-jeugd in Waalwijk (vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2008) zal het protocol voor het eerst worden gehanteerd.

Het Nederlands Kampioenschap voor de E-jeugd zal op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart worden gespeeld op dezelfde locatie als de afgelopen jaren: Hotel Waalwijk, Burgemeester van der Klokkenlaan 55, 5141 EG Waalwijk. Op vrijdag 21 maart om 10.30 uur start de eerste van negen speelronden.

Op de toernooisite www.nbsb.nl/NKe2008.php is inmiddels een portret van alle zestig deelnemers te vinden.

---


---

Hans Uitenbroek Nationaal Oploskampioen 2008

Op zaterdag 15 maart werd door de Nederlandse Bond van Schaakprobleemvrienden het Open Nederlands Oploskampioenschap georganiseerd. Op dit toernooi is Hans Uitenbroek uit Vlaardingen nationaal oploskampioen geworden. Hij haalde bij het oplossen evenveel punten als Dolf Wissmann uit Leeuwarden, die in 2007 de nationaal oploskampioen was geworden, maar was in tijd drie minuten sneller. Peter van den Heuvel uit Enschede werd de derde Nederlander. Het toernooi zelf kende een winnaar uit Frankrijk. Aan het toernooi deden 13 deelnemers mee.