Gemeente Beek


Beek formeert klankbordgroep Klimaat- en energiebeleid

Beek, 20 maart 2008

Tijdens de Live Earth Milieu-estafettebijeenkomst van 07-11-2007 heeft wethouder Bijen aangegeven dat er een klankbordgroep wordt geformeerd voor het Beekse klimaat- en energiebeleid, dat één van de pijlers van het Beekse Millenniumbeleid gaat vormen.

De gemeente vindt het van groot belang dat er voldoende draagvlak voor dit Beekse klimaat- en energiebeleid bestaat, met name ook onder inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Vandaar dat het Beekse college nu een oproep doet om deel te nemen aan de klankbordgroep klimaat- en energiebeleid Beek. Het is de bedoeling dat deze klankbordgroep breed wordt samengesteld en dat hierin partijen zijn vertegenwoordigd die aan de opstelling en/of uitvoering van het Beekse klimaat- en energiebeleid een wezenlijke bijdrage kunnen leveren.

Op woensdagavond 16 april a.s. vindt om 19.30 uur de eerste bijeenkomst van de klankbordgroep klimaat- en energiebeleid in het gemeentehuis van Beek plaats. Er zal dan concreet worden aangeven welke stappen de gemeente inmiddels op dit terrein heeft gezet. De gemeente hoopt tijdens de klankbordgroepbijeenkomst van de aanwezige partijen te horen wat zij daarvan vinden en welke bijdrage de aanwezige partijen kunnen leveren aan het Beekse klimaat- en energiebeleid. Wij kunnen immers het meest voor het milieu betekenen als wij dit samen doen èn blijven doen.

Geïnteresseerden kunnen zich via een e-mail aan info@gemeentebeek.nl aanmelden voor de klankbordgroep klimaat- en energiebeleid Beek (waarbij het uitgangspunt is: per organisatie 1 vertegenwoordiger). Het aanmeldformulier, waarbij men ook kan aangeven of men op 16 april a.s. bij de eerste klankbordgroepbijeenkomst aanwezig kan zijn, is onderaan deze pagina te vinden.