Gemeente Venlo


Ontwerp een recreatieve fietsroute

20-3-2008

Bedenk en ontwerp een recreatieve fietsroute door de regio Venlo. Deze prijsvraag schrijft de gemeente Venlo uit ter gelegenheid van de heropening van de nieuwe VVV-winkel vandaag. De beste inzendingen worden beloond met 500 euro.

Deelnemers hebben de keuze uit drie thema's. De eerste keuze is een route langs monumenten, architectuur of beeldende kunst in de openbare ruimte. De tweede keuze is een route langs markante en bijzondere horecagelegenheden en de derde keuze is een route langs interessante bedrijven. De route dient door minimaal drie van de zes stadsdelen en dorpen te lopen: Venlo, Blerick, Tegelen, Belfeld, Arcen en Velden. Vooruitlopend op de fusie van Venlo en Arcen en Velden richt VVV-Venlo zich ook al op de aantrekkelijke gebieden in Arcen, Lomm en Velden.

Een jury, bestaande uit wethouder Mark Verheijen (Economische Zaken & Financiën), burgemeester Fons Tans (Arcen en Velden), stadsgids Riet Fleuren, Cock Ooms (VVV-Venlo) en Jeroen Sanders (Leolux), zal de inzendingen beoordelen. Hierbij hanteert de jury criteria zoals toeristische aantrekkelijkheid en de variatie van de route. We hopen op deze manier nieuwe, originele fietsroutes in onze mooie regio te ontdekken, vertelt wethouder Verheijen.

De inschrijving staat open voor iedereen in Venlo en Arcen en Velden, uitgezonderd VVV-medewerkers en stadsgidsen. Ook mag er vanuit wijkraden, verenigingen etc. in groepsverband worden meegedaan. Een complete lijst met criteria en beoordelingspunten staat in het reglement, dat is te downloaden op www.venlo.nl en is op te vragen bij de VVV-winkel. Ook kunnen deelnemers een stadrecreatiekaart, waarop de route kan worden ingetekend, krijgen bij de VVV-winkel.